Rebeca Onoriu, disperată! Motivul pentru care Gabi Luncã n-are liniste pe lumea cealaltã

Gabi Luncă e “copiată” după moarte! Tot mai mulți artiști merg și înregistrează piesele nemuritoare ale solistei, însã fără a cere acordul moștenitorilor drepturilor de autor ale regretatei cântărețe!

cub rebeca onoriu png

Rebeca Onoriu, fiica cea mică a lui Gabi Luncă și moștenitoarea patrimoniului artistic al cântăreței, a ajuns într-o postură cât se poate de ingrată, după moartea mamei sale! Din ce în ce mai mulți artiști înregistrează piesele celebre ale mamei sale, fără a avea acordul familiei!

În ultima perioadă, Rebeca Onoriu e asaltată și cu mesaje de la diverși cântăreți, care o anunță că au înregistrat piesele mamei sale.

Rebeca Onoriu ia atitudune și spune că nu este de acord nici în ruptul capului ca piesele mamei sale să fie cântate de alți artiști!

„Nu vreau să aud piesele mamei cântate de altcineva!”

Eu ce să fac acum? Să stau să-i dau în judecată pe toti? Nu e corect ce fac ei! Le-au și înregistrat deja! Sunt piesele mele! Acum ce să fac eu, să stau să mă cert cu ei la infinit?! Ei zic că au cerut voie la Electrecord, dar piesele sunt ale mele!

Eu nu vreau să aud piesele mamei mele cântate de altcineva! Am obosit să mă mai lupt cu ei! Eu pregatesc acum, pentru luna ianuarie, un spectacol In memoriam Gabi Luncă și Ion Onoriu!”, a declarat Rebeca Onoriu, în exclusivitate, pentru Click!

Rebeca Onoriu e moștenitoarea drepturilor de autor ale regretatei cântărețe Gabi Luncă!

Rebeca Onoriu, fiica cea mică a lui Gabi Luncă, a fost cea care a moștenit tot repertoriul mamei sale după moartea acesteia, în 2021! Surorile sale, Estera și Sara, dar și fratele Emanuel i-au cedat Rebecăi drepturile de autor de pe urma pieselor lui Gabi Luncă și ale lui Ion Onoriu.

Le mulțumesc surorilor mele, Estera și Sara, care mi-au cedat mie drepturile de autor pentru piesele părinților mei, astfel încât am devenit moștenitoarea pe ce mi-am dorit eu mai mult si mai mult: averea mea! Cântecele lui Gabi Luncă din care am crescut, pe care am crescut.

Înainte, când se întâmpla să aud o piesă de-a mamei și eram cu dânsa ziceam: <Mamă, asta e a mea! Și toate melodiile tale!> Și dânsa zicea: <Ale tale sunt, mamă!>

Și apoi adăugam: <Practic, tu ai cântat doar pentru mine!> și râdeam…mă dădeam mare. Dacă suna cineva la mama să îi permită să cânte una din piese, mama zicea: <Da, dar cânt-o cum am cântat-o eu!> . Apoi apăream eu și interziceam!

Îi spuneam și mamei că mă deranjeaă ca cineva să le cânte și să le înregistreze ca și cum ar fi fost ale lor. Că doar noi știm cum mama își compunea textele. Le gândea frumos și le scria pe foaie.

Doar noi știm cum își înregistra linia melodică. Pe reportofon sau îi fredona tatei. Sunt piese ce au fost scrise la lumina lumânării!”, a mai precizat Rebeca Onoriu, indignată, pentru Click!

Gabi Luncă a dat o în  judecată pe Lori jpeg

Gabi Luncă, proces pierdut cu Loredana Groza!

Gabi Luncă s-a retras definitiv de pe scena muzicală lăutărească în 1993. De atunci, marea noastră artistă nu a mai cântat decât la slujbele Bisericii Penticostale.

În 2012, Gabi Luncă a dat-o în judecată pe Loredana Groza, pentru că aceasta i-a înregistrat celebra piesă „Într-o zi la poarta mea“ fără să-i ceară, în prealabil, acordul.

Procesul a durat 6 ani, iar, la final, instanţa i-a dat dreptate Loredanei, invocând faptul că piesa aparține, de fapt, folclorului românesc.

Discografia regretatei Gabi Luncă reunește apariţii discografice (ebonite, viniluri, benzi de magnetofon, casete audio, CD-uri şi DVD-uri), ce conţin înregistrări efectuate în perioada 1959-1991, la casa de discuri Electrecord.

Gabi Luncă s-a stins din viață pe 2 aprilie 2021, răpusă de nemilosul virus Covid 19.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
banner laura cosoi png
banner zurli png
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net