VIDEO EXCLUSIV Mormântul lui Gabi Luncă, transformat în templu de fiicele ei, la un an de la moarte: «Nu există durere mai mare»

Ultima actualizare:

Pe 2 aprilie, se împlinește un an de când Gabi Luncă a trecut în neființă! Îndrăgita solistă de muzică lăutărească s-a stins din viață după ce a contactat Covid, anul trecut, la începutul lunii aprilie. Familia regretatei soliste a făcut un adevărat templu la mormântul din Cimitirul Dămăroaia, acolo unde Gabi Luncă își doarme somnul de veci.

Gabi Luncă a murit pe 2 aprilie 2021, de Covid Sursa: Facebook
Gabi Luncă a murit pe 2 aprilie 2021, de Covid Sursa: Facebook

Gabi Luncă a trecut la cele veșnice pe 2 aprilie 2021, după ce a contactat virusul Covid 19. Familia regretatei soliste este distrusă la un an de pierderea mamei lor. Se pregătesc să o omagieze pe marea solistă și i-au aranjat mormântul, care a devenit un templu în memoria marii artiste și un loc de pelerinaj, pentru toată familia.

Mormântul lui Gabi Luncă de la Cimitirul Dămăroaia, este îngrijit de fetele ei, care-i spală lespedea de granit cu mâna lor. Mai mult, fetele au făcut un monument din clape de pian, pe care stă scris un vers din ultima melodie a solistei.

„La noi nu se face pomană! La mama, la mormânt, e pelerinaj!”

"Mă duc la cimitir la mama și la două noaptea. Mă duc să spăl mormântul la mama că e granit. Cu laveta îl șterg. E granit negru. Sunt paznici acolo, nu mi-e frică.

Indiferent, chiar dacă trece timpul, dorul crește! Nu există durere mai mare! La mama la mormânt e pelerinaj, se duc toți nepoții și strănepoții. Mama a fost iubită. La noi nu se face pomană la un an.

Pe 8 martie am fost acolo, am dus flori. De Revelion, am făcut un brad cu luminițe. I-am pus pe mormânt versuri compuse de mama din ultima ei melodie. I-am făcut un portativ muzical, nu este încă gata. Se lucrează încă la el ”, a declarat Rebeca Onoriu, în exclusivitate, pentru Click!

Familia Onoriu a luat 47 de refugiați!

Familia Onoriu a anunțat cu acest prilej că a luat în gazdă și 47 de refugiați ai războiului din Ucraina, printre care și o femeie gravidă.

Sora mea, Estera Onoriu, a luat în grijă 47 de refugiați, i-am găzduit în blocurile noastre, ale familiei Onoriu. S-a mobilizat toată familia exemplar. Sora mea, Estera, se ocupă de ei, ea știe și limba rusă. Nepoții i-au luat de la graniță, iar Estera le-a găsit apartamente. Eu sunt binecuvântătă cu surorile mele. Estera este ca și mama mea. 

Și tatăl lui Daniel Onoriu a luat 4-6 refugiați. Una dintre femeile refugiate e gravidă. Am luat refugiați ca să ne mai alinăm dorul de mama. Ne ocupam timpul cu refugiații de care avem grijă”, ne-a mai spus Rebeca Onoriu.

Gabi Luncă, celebra solistă de muzică lăutărească, a murit vineri, 2 aprilie, în aceeași zi în care s-a stins și Nelu Ploieșteanu și la fix o săptămână după Cornelia Catanga. Cântăreața, în vârstă de 82 de ani, a fost răpusă de Covid-19, după ce în trecut reușise să învingă cancerul.

Din 1993, de când se alăturase cultului penticostal, Gabi Luncă se retrăsese complet de pe scena muzicală lăutărească şi mai cânta doar la slujbele bisericeşti.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
image png
Vlad Gherman și Oana Moșneagu se căsătoresc la doi ani de relație
cub nicoleta luciu png
WhatsApp Image 2024 04 22 at 19 15 39 jpeg
Banner gina pistol png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net