EXCLUSIV Rebeca Onoriu, mesaj dur pentru cei care-i «fură» piesele lui Gabi Luncă după moarte! «Nu vreau să stau să fac pe polițistul, să devin procesomană!»

Rebeca Onoriu, moștenitoarea patrimoniului artistic al celebrei Gabi Luncă și fiica cea mică a regratatei soliste muzică lăuărească, s-a arătat deranjată profund de faptul că din ce în ce mai mulți artiști îi "fură" piesele lui Gabi Luncă după moarte, pentru a le cânta în diverse emisuini și spectacole de televiziune. Aceștia nu se obosesc nici măcar să ceară acordul moștenitorilor marii soliste.

Gabi Luncă i-a lăsat piesele fiicei sale mici, Rebeca Onoiru Sursa: Facebook
Gabi Luncă i-a lăsat piesele fiicei sale mici, Rebeca Onoiru Sursa: Facebook

Rebeca Onoriu, fiica cea mică a lu Gabi Luncă, deplânge și acum cu lacrimi amare dispariția mamei sale. Deși luna aceasta s-a împlinit un an de la moartea celebrei soliste de muzică lăutărească, familia artistei e de neconsolat.

Peste toate, zilele acestea, în preajma Paștelui, din ce în ce mai mulți soliști de muzică populară se duc în spectacole și emisiuni de televiziune și cântă piesele regretatei artiste, fără a cere măcar acordul familiei. Rebeca Onoriu s-a arătat consternată!

“MĂ DERANJEAZĂ ENORM! E URÂT!”

Întâmplător, am auzit o înregistrare pentru o emisiune de Paște unde o artistă interpreta una din piesele mamei. Pariez că nu a menționat că piesa este a lui Gabi Luncă (muzică și text) și m-a deranjat grozav. Ca scuză a zis că nu avea la cine să ceară. Urât!

Ce sa vezi, Gabi Luncă are moștenitori. Și suntem de găsit. Contează mult! Nu o să stau să fac pe <polițistul> urmărind cine cână și să par apoi rautacioasă sau să devin procesomană. Tocmai de aceea îi rog pe toți să înțeleaga dorința mea și să mi-o respecte. Sunt piese pe care le descopăr acum. Eu nu eram nascută pe atunci”, a declarat Rebeca Onoriu, pentru Click!

Rebeca Onoriu, fiica cea mică a lui Gabi Luncă, a fost cea care a moștenit toate piesele mamei sale după moarte! Surorile sale, Estera și Sara, dar și fratele Emanuel i-au cedat Rebecăi drepturile de autor de pe urma pieselor lui Gabi Luncă și ale lui Ion Onoriu.

Le mulțumesc surorilor mele Estera și Sara, care mi-au cedat mie drepturile de autor pentru piesele părinților mei, astfel încât am devenit moștenitoarea pe ce mi-am dorit eu mai mult si mai mult: averea mea! Cântecele lui Gabi Luncă din care am crescut, pe care am crescut.

Înainte, când se întâmpla să aud o piesă de-a mamei și eram cu dânsa ziceam: <Mamă, asta e a mea! Și toate melodiile tale!> Și dânsa zicea: <Ale tale sunt, mamă!> Și apoi adăugam: <Practic, tu ai cântat doar pentru mine!> și râdeam…mă dădeam mare. Dacă suna cineva la mama să îi permită să cânte una din piese, mama zicea: <Da, dar cânt-o cum am cântat-o eu!> . Apoi apăream eu și interziceam!”, ne-a dezvăluit fiica cea mică a lui Gabi Luncă.

“Sunt piese ce au fost scrise la lumina lumânării!”

Îi spuneam mamei că mă deranjeaă ca cineva să le cânte și să le înregistreze ca și cum ar fi fost ale lor. Că doar noi știm cum mama își compunea textele. Le gândea frumos și le scria pe foaie. Doar enoi știm cum își înregistra linia melodică. Pe reportofon sau îi fredona tatei. Sunt piese ce au fost scrise la lumina lumânării.

Nu e ca și acum când intri în studio și gata piesa. Și atunci mă doare. Nu vreau să par răutăcioasă, dar chiar mă deranjează să îi cânte cineva piesele. Știu că piesele mamei sunt nemuriotoare, așa că vreau să mi le păstrez în forma originală.

Nu mă avantajează să le cânte cineva pentru că eu când caut Gabi Luncă pe Iternet, vreau să îmi apară înregistrările cu dânsa. Nu a altor interpreți cu care de altfel nu avem nici o legatură. Eu așa îmi alin dorul de ai mei. Și prin clipuri!

“Vom organiza un festival și un spectacol Gabi Luncă!”

Dacă surorile mele au înțeles acest aspect și nu mă judecă, plus că mama știa cât sufăr pe treaba asta, atunci rog ca nimeni să nu ma judece pentru ca vreau ca piesele mamei mele, doamna Gabi Luncă, să rămână în forma în care au fost înregistrate. Fac parte din viața mea, mă reprezintă și sunt averea mea cea mai de preț. Nu e vorba de răutate, e vorba de a proteja munca părinților mei.

Pe viitor posibil ca, împreună cu surorile mele, să organizăm un festival sau spectacol Gabi Luncă. E prematur încă să discutam despre asta, dar până atunci ne bucurăm de ceea ce avem. Aminitri minunate…” a mai declarat Rebeca Onoriu, pentru Click !

Gabi Luncă a fost în proces, ani de zile, cu Loredana Groza Sursa: Click!
Gabi Luncă a fost în proces, ani de zile, cu Loredana Groza Sursa: Click!

Gabi Luncă, în proces cu Loredana Groza!

Începând cu anul 1993, marea artistă Gabi Luncă a decis să se retragă complet de pe scena muzicală lăutărească. A mai cântat doar la slujbele Bisericii Penticostale din Bucureşti.

Discografia marii interprete de muzică lăutărească însumează numeroase apariţii discografice (ebonite, viniluri, benzi de magnetofon, casete audio, CD-uri şi DVD-uri), ce conţin înregistrări efectuate în perioada 1959-1991 la casa de discuri Electrecord.

În 2012, Gabi Luncă a dat-o în judecată pe Loredana Groza, pentru că aceasta i-ar fi înregistrat o piesă din repertoriu fără să-i ceară nici măcar voie marii artiste. După mai bine de 6 ani de procese intentate de Gabi Luncă împotriva dreptului Loredanei de a cânta piesa „Într-o zi la poarta mea“, instanţa i-a dat dreptate Loredanei, pe motiv că piesa este din folclorul românesc, deci putea fi cântată de oricine.

Citește și https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/rebeca-onoriu-mesaj-sfasietor-la-doi-ani-de-la-512998.html

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
chrissy teigen rochie profimedia jpg
sofia vicoveanca jpeg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
Un singur lucru nu i-a fost pe plac Anamariei Ferentz, spectacolul Carmen pus în scenă la Opera din Viena
cub andreea balan png
banner Arsenie Todiraș png
 Mirela Vaida (42 de ani) a „fugit” de acasă de Paște într-o vacanță în Italia
banner ileana stana ionescu webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net