4 sfaturi ca să nu te îngrași în post! Recomandările lui Carmen Brumă

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Carmen Brumă (45 ani) este super vigilentă atunci când vine vorba despre programele de slăbit pe care le realizează în funcție de sezon. Și pentru că abia ce am intrat în postul Paștelui, vedeta Antenei 1 a venit cu sfaturi utile, pentru a nu te îngrășa în această perioadă.

Carmen Brumă te învață cum să nu te îngrași în post (Foto: Arhiva personală)
Carmen Brumă te învață cum să nu te îngrași în post (Foto: Arhiva personală)

 Totodată, Carmen Brună a semnalat și greșelile din post care duc la îngrășare, printre care consumul excesiv de alimente nesănătoase.

De ce se îngrașă unii oameni în post

În post trebuie să cauți simplitatea alimentului de bază, să depășești latura materială și să legi trupul de facultățile lui superioare: voință, rațiune, împăcarea cu destinul, întoarcere către sine. Această perioadă nu este una în care înlocuim pur și simplu alimentele de origine animală cu echivalentele de post care există pe piață aproape pentru orice produs.

N-am văzut încă ouă  «de post» dar cu siguranță există pe undeva. Postul este mai puțin despre mâncare și mai mult despre atitudine, voință, exercițiu! Așadar alcoolul, tutunul, excesul, îmbuibarea nu au ce căuta în post! Nu mâncăm jumătate de pâine cu dulceață, găleți de cartofi prăjiți cu maioneză de post, chipsuri, pungi întregi de semințe etc.

O altă greșeală care duce garantat la îngrășare este postul negru înțeles greșit și ținut de dimineață până la apusul soarelui, după apus urmând o masă copioasă. Postul negru de o zi se termină a doua zi dimineață!”, le-a spus Carmen Brumă cititorilor săi, atunci când vine vorba despre post și greșeli.

3 sfaturi ca să nu te îngrași în postul Paștelui

Carmen Brumă are o serie de recomandări pentru persoanele care nu vor să se îngrașe în post. Iată care sunt acestea: 

1. Evită excesul de alimente foarte procesate, gen șnițel de post, hamburger de post, mezeluri de post, maioneză de post, care conțin cantități mari de carbohidrați simpli.

2. Mănâncă suficiente proteine vegetale din surse diferite astfel încât să ai toți aminoacizii esențiali! 

3. Nu exagera cu dulciurile vegane care au creme/blaturi din nuci/caju/alune. E posibil să aibă mai multe calorii decât cele convenționale.

4. Pentru o mai bună absorbție a fierului din sursele vegetale, adăugați o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, pătrunjel).

Programul meu de post «Suplă și sănătoasă by Carmen Brumă» te ajută să te alimentezi sănătos, echilibrat și să dai jos câteva kilograme și se poate comandă de pe www.carmen-brumă.ro, a povestit Carmen Brumă, exclusiv pentru Click!

De asemenea, vedeta Antenei 1 a realizat o listă de cumpărături de care ar trebui să țineți cont, atunci când mergeți la piață înainte de Paște.

Mulți dintre cei care țin post constată la sfârșitul acestuia că au acumulat câteva kilograme iar starea lor de sănătate este departe de a fi optimă. Excesul de carbohidrați simpli, cantitatea prea mică de proteine, fibre și lipsa mișcării sunt, de cele mai multe ori, cauzele îngrășării în perioadele de post, a mai spus Carmen Brumă.

Lista de cumpărături de Paște, recomandată de Carmen Brumă:

1. Legume proaspete de sezon: morcov, varză, gulie, țelină, păstârnac, dovleac, cartofi, ciuperci plus verdețuri, roșii, castraveți, ardei.

2. Leguminoase: mazăre, fasole, linte, năut.

3. Cereale și pseudocereale –  orez basmati sau integral, cous-cous , arpacaș, quinoa, mei, amaranth, hrișcă, ovăz – cu moderație! ( 100-150 g /zi).

4. Oleaginoase - nuci, migdale, semințe de dovleac crude, semințe de floarea soarelui - cu moderație (1-2 pumni de semințe crude/zi).

5. Fructe proaspete: măr, gutuie, pară, grepfruit, portocale, fructe de pădure (congelate).

6. Polen.

7. Lăptișor de matcă.

8. Pâine integrală sau crackers fără zahăr.

9. Măsline - cu moderație.

10. Sos de roșii fără zahăr -conține mai mult licopen decât roșiile proaspete și merge adăugat peste cereale sau leguminoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
zodii horoscop jpg
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
vase gatit jpg
horoscop 17 martie webp
zodii pixabay jpg
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net