Cantitatea de pepene roșu pe care o poți mânca în fiecare zi fără să îți compromiți silueta. Mihaela Bilic atrage atenția: „Nu uitați!”
Pepenele roșu este, fără doar și poate, vedeta sezonului de vară, când savoarea sa răcoritoare aduce alinare în zilele toride. Bogat în nutrienți și hidratant, acest fruct are un singur dezavantaj - dacă este consumat în cantități prea mari, poate contribui la creșterea aportului caloric. De aceea, îți spunem cât poți să mănânci pe zi, fără să îți faci griji că te vei îngrășa!

Pe lista fructelor care pot fi incluse atât în dieta de slăbire, cât și în cea de menținere se află pepenele roșu. Este apreciat datorită conținutului ridicat de apă (aproximativ 90%), care îl face extrem de hidratant și sărac în calorii, contribuind astfel la senzația de sațietate, fără să adauge un aport caloric semnificativ. Mai mult, acest fruct oferă fibre, proteine, vitamina A, vitamina C, potasiu și magneziu, nutrienți importanți pentru menținerea sănătății și echilibrului organismului.
Potrivit publicației „Healthline”, 100 de grame de pepene roșu conțin doar 30 de calorii, însă nivelul său de zaharuri naturale este relativ ridicat, aproximativ 6 grame. Prin urmare, într-o dietă echilibrată, este importantă cantitatea consumată, altfel, în exces, pepenele poate crește rapid aportul de zahăr și favoriza acumularea kilogramelor în plus.
Cât pepene poți mânca zilnic fără grija kilogramelor?
Integrat într-o dietă adaptată nevoilor individuale, pepenele roșu poate fi consumat zilnic în cantități moderate. De exemplu, pentru persoanele care urmează un regim de slăbit, este indicat să nu depășească 400 de grame/zi:
„Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se consumă cu felia, chiar dacă are peste 90% apă”, a avertizat și nutriționista Mihaela Bilic pe pagina sa personală de Facebook, care are și o recomandare sănătoasă și delicioasă pentru acest sezon - asocierea pepenelui roșu cu telemea: „Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil (n.r. - pigment care protejează pielea împotriva razelor ultraviolete), deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat- și grăsime mai bună ca în brânză nu există!”, a punctat nutriționista.


































