Ce trebuie să faci ca să te simți tânăr și după 50 de ani. Ce recomandă psihologii: „Mulți se consideră bătrâni”

Cei mai mulți dintre noi privim îmbătrânirea ca ceva strict biologic, care pur și simplu se întâmplă odată cu trecerea anilor. Cu toate acestea, mentalitatea noastră are un rol mult mai important decât am crede, iar vârsta biologică poate fi afectată de către subconștientul nostru.

Sfaturile pentru a ne menține tineri după 50 de ani
Sfaturile pentru a ne menține tineri după 50 de ani

Pe lângă sport și dietă, secretul tinereții mai include și mentalitatea noastră, cât și, evident, emoțiile pe care le simțim. Potrivit celor de la adevarul.ro, cercetătorii chiar au descoperit o proteină anume asociată cu rezistența la îmbătrânire, numită telomeraza. În plus, organisme precum hidra de apă dulce sunt, practic, nemuritoare!

„Omul este considerat o ființă foarte evoluată, dar, cum toate acestea, este supus procesului de îmbătrânire, care nu este întâlnit la hidra de apă dulce și anumite meduze. Explicația este că îmbătrânirea este, de fapt, un program instalat la nivel de ADN”, ne spune, conform sursei, psihologul Stelian Chivu.

Vârsta biologică este un subiect fascinant, fiind foarte posibil să întâlnim pe cineva de 70 de ani care arată și se simte ca o persoană de numai 40. Starea noastră de sănătate, cât și capacitatea funcțională a corpului, influențează mai mult vârsta biologică, decât simpla trecere a anilor.

Trebuie să fim atenți la mentalitatea pe care o avem

Mentalitatea noastră contează mai mult decât am crede / foto: Shutterstock
Mentalitatea noastră contează mai mult decât am crede / foto: Shutterstock

Psihologul Stelian Chivu ne spune că mentalitatea noastră ne poate afecta vârsta biologică, așa că trebuie să ne educăm să privim lucrurile într-un mod diferit, fără să punem o importanță crucială pe vârsta pe care o împlinim.

„După ce trec de 50 de ani, mulți se consideră bătrâni. Dacă ajungi să crezi acest lucru, exact asta se va întâmpla și cu organismul, pentru că acesta urmează mintea”, explică acesta, conform sursei. El spune că pragul de 50 de ani este unul psihologic, pentru care trebuie să ne pregătim.

„Cine a împlinit această vârstă, nu își antrenează mentalul și nu comunică cu propriul subconștient, are tendința să se considere bătrân, în special din cauza influențelor venite din exterior, de la familie, anturaj, societate. Este important să ieșim de pe șinele acestor programe de îmbătrânire”, mai explică psihologul.

Să trăim ca și când am fi tineri

Psihologul ne vorbește pe larg despre programarea mentală necesară pentru a convinge corpul nostru să rămână tânăr mai mult timp. „Este foarte simplu. Dacă trăim permanent starea de tinerețe, așa cum e normal, subconștientul nu face diferența între real și imaginar și va executa această comandă imediat, iar organismul va rămâne tânăr o perioadă îndelungată de timp. Acest lucru poate fi ușor verificat prin vârsta biologică pe care o avem”, explică acesta, conform sursei.

Expertul ne mai spune că, în ciuda faptului că sună bizar, dacă trăim ca și când am fi tineri, în cele din urmă și corpul nostru se va simți astfel. „Dacă trăim ca și cum vom fi veșnici tineri, oricât de ciudat poate părea la prima vedere, ne menține în această stare chiar și la vârste extrem de înaintate, iar dovezile sunt la tot pasul”, încheie pishologul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
drum expres foto gds jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
recipe ro 1198 ciorba de burta k smartcrop og 1354 webp
horoscop webp
couple 5338310 1280 jpg
zodii jpg
zodii relaxate jpg
zodii pixabay jpg
14 05 Click ro jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net