Cele 6 obiceiuri prin care un bărbat a uimit specialiștii! La 93 de ani are forma fizică a unui tânăr de doar 30

Ultima actualizare:

Cu toții știm că sportul și dieta sunt foarte importante pentru a rămâne sănătoși chiar și la vârste mai înaintate, însă un bărbat în vârstă de 93 de ani a reușit să uimească complet specialiștii! Un studiu publicat anul trecut arată că acesta are forma fizică a unui tânăr de aproximativ 30 de ani, iar acest lucru se datorează rutinei zilnice de la care nu s-a abătut!

Sportul a fost crucial pentru bătrân / foto: Shutterstock
Sportul a fost crucial pentru bătrân / foto: Shutterstock

Potrivit celor de la Digi 24, Richard Morgan (93 de ani) este originar din Irlanda, iar după ce a ieșit la pensie a avut grijă să nu treacă o zi fără să facă exerciții fizice în șopronul din curtea sa, vreme de aproximativ 40 de minute pe zi.

Se pare că bărbatul avea 92 de ani atunci când a stârnit curiozitatea experților de la Jurnalul de Fiziologie Aplicată. La acel moment, Morgan câștigase deja de 4 ori titlul de campion mondial la Indoor Rowing, un sport ce necesită o condiție fizică extrem de bună și care aplică atât cardio, dar și forță.

Experții care au examinat starea de sănătate a bătrânului au reușit să determine faptul că masa sa musculară, sănătatea inimii, cât și condiția sa fizică erau comparabile cu cele ale unui bărbat mult mai tânăr, cu o vârstă cuprinsă între 30 și 40 de ani.

Obiceiurile de la care bărbatul nu s-a abătut

Se pare că Morgan nu s-a abătut de la rutina sa zilnică de când avea 73 de ani, iar aceasta a avut un raport important la starea sa de sănătate. Cercetătorii au reușit să găsească 6 obiceiuri ale bătrânului care i-au fost extrem de utile.

În primul rând, Morgan făcea exercițiile sale cardio la o intensitate mai redusă. Mai exact, acest lucru înseamnă că bătrânul nu rămânea fără suflare, din cauza intensității antrenamentului. Un al doilea obicei util pentru Morgan era faptul că undeva în jur de 10% din antrenamentul său era, totuși, făcut la o intensitate maximă.

Un alt obicei util era faptul că de 2 ori pe săptămână, Morgan făcea antrenament cu greutăți. Se pare că undeva între 30 și 60 de minute pe săptămână sunt suficiente, pentru a beneficia de efectele benefice ale acestui antrenament. Iar un alt sfat important este să consumăm îndeajuns de multe proteine.

În privința ultimelor 2 obiceiuri pe care experții le-au sesizat, ele sunt strâns legate unul de celălalt: în primul rând, nu este niciodată prea târziu să începem să facem sport. Morgan a început exercițiile fizice la 73 de ani, iar starea lui s-a îmbunătățit masiv.

Iar, în ultimul rând, motivul pentru care antrenamentele sale au fost atât de benefice a fost faptul că Morgan a fost consecvent și nu s-a abătut o singură zi de la ele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net