Cum să mănânci cozonac fără să te îngrași. Mihaela Bilic dezvăluie secretul pentru păstrarea siluetei
Poți mânca cozonac și să te bucuri de acest preparat tradițional fără să te îngrași! Mihaela Bilic, una dintre cele mai renumite nutriționiste din România, îți spune cum să savurezi acest deliciu fără să te preocupe numărul kilogramelor.

Cozonacul este un preparat de nelipsit de pe mesele festive de sărbători. Cu aluat pufos și dulce, umplut cu nucă, cacao, stafide sau rahat, cozonacul este adorat de întreaga familie, de la mic la mare. Cu toate acestea, pentru cei preocupați de siluetă, acest desert poate fi o adevărată provocare calorică…
Majoritatea rețetelor tradiționale sunt bogate în zahăr și grăsimi, iar o singură felie de cozonac, de 100-120 g, poate să aibă până la 500 kcal. De altfel, un număr de calorii echivalente cu o masă completă și sățioasă:
„Zahărul îngrașă mai mult decât caloriile pe care le conține. Acele calorii care vin din zahăr se transformă preferențial în grăsime și schimbă tot metabolismul spre sinteza de grăsimi.
Deci este un efectiv un ajutor în procesul de îngrășare. Mânănci o friptură de 100 de calorii slăbești, mânanci 100 de calorii dintr-un produs dulce, nu slăbești, cu toate că e tot 100”, a spus Dr. Mihaela Bilic, potrivit „Știrileprotv.ro”.
Secretul pentru a te bucura de cozonac fără a te îngrășa
Din fericire, există o modalitate sigură prin care poți să te bucuri de cozonac fără a te îngrașa! Mihaela Bilic îți recomandă să consumi o felie mică, suficientă pentru a satisface pofta de dulce:
„Puneți lângă ea o cană cu lapte și aveți meniul ideal pentru o gustare sau un mic dejun de sărbători. Înlocuiți deserturile grele cu fructe proaspete, care sunt o alternativă sănătoasă și ușor digerabilă. Acestea aduc prospețime, aromă, apă și fibre, facilitând digestia.
Dacă fructele nu sunt pe gustul vostru și preferați un desert mai cremos, înghețata poate fi o alegere potrivită. Și dacă nu rezistați tentației de a mânca o felie de tort, țineți cont de un truc important: desertul consumat la finalul unei mese îngrașă mai puțin decât atunci când este mâncat pe stomacul gol”, recomandă nutriționista.