Cum să scapi rapid de riduri. Cele mai eficiente remedii făcute în casă

Ultima actualizare:

Dacă te-ai săturat să folosești creme și seruri scumpe pentru riduri,  e timpul să afli că există mai multe opțiuni naturale pe care le poți încerca chiar la tine acasă. Poți aplica tratamente topice precum aloe vera și măști făcute în casă sau să alegi să consumi superalimente bogate în nutrienți.

Aloe vera te poate ajuta să scapi rapid de riduri. Foto: Click.
Aloe vera te poate ajuta să scapi rapid de riduri. Foto: Click.

Procesul natural de îmbătrânire face ca toată lumea să dezvolte riduri, în special pe părțile corpului care sunt expuse la soare, cum ar fi fața, gâtul, mâinile și antebrațele. Vrei să înveți de unde vin? Citește mai departe!

Ce cauzează ridurile

Pentru majoritatea, ridurile se dezvoltă între 40 și 50 de ani, pe măsură ce pielea își pierde umiditatea și grosimea. Pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta devine în mod natural mai slabă, mai puțin hidratată și mai puțin elastică, determinând formarea liniilor.

Alte cauze includ:

- expunerea la lumina ultravioletă (UV), cum ar fi lumina soarelui,
- fumat,
- strâmbând ochii, zâmbind, încruntat,
- lipsa de somn,
- poluare,
- stres,
- cosmetice excesive,
- dieta slabă,
- genetica.

Expunerea la soare pare să fie cea mai mare cauză, în special la persoanele cu pielea deschisă. Un studiu din 2013 a descoperit că 80% din îmbătrânirea pielii este cauzată de soare. Ridurile pot fi, de asemenea, cauzate parțial de fumat și de o dietă dezechilibrată.

Cremele pentru piele fără prescripție medicală (OTC) care conțin retinoizi derivați de vitamina A, antioxidanți și o proteină numită colagen pot reduce ridurile fine și pot uniformiza textura și culoarea pielii. Așadar, înainte de a căuta tratament medical, s-ar putea să doriți să încercați remedii la domiciliu, dintre care unele sunt dovedite științific că îmbunătățesc aspectul ridurilor.

Tipuri de riduri

În general, există două tipuri majore de riduri.

Riduri dinamice

Acestea se dezvoltă din mișcări faciale repetate. Dacă vă încrețiți buzele în jurul unui pai, de exemplu, s-ar putea să aveți linii de buze.

Riduri statice

Acestea rezultă din pierderea elasticității și preluarea gravitației. Ridurile care vin cu gule sunt statice.

Remedii făcute în casă care te scapă de riduri:

Există o mulțime de remedii de casă simple care pot ajuta la prevenirea ridurilor:

Aloe vera

Aloe vera are numeroase proprietăți vindecătoare. Un studiu mai vechi din 2009, sursă de încredere, a sugerat că administrarea zilnică a unui supliment de gel de aloe vera a redus semnificativ aspectul ridurilor în doar 90 de zile.

Într-un studiu din 2015, oamenii de știință au descoperit că aplicarea gelului de aloe pe piele a redus semnificativ aspectul ridurilor și a adăugat, de asemenea, colagen și hidratare.

Mască cu banane

Bananele conțin uleiuri naturale și vitamine care pot îmbunătăți sănătatea pielii. Experții recomandă aplicarea pastei de banane pe piele. Iată cum se prepară:

1. Pasează un sfert de banană până devine o pastă netedă.
2. Pune un strat subțire de pastă de banane pe piele.
3. Lăsați-l să stea timp de 15 până la 20 de minute înainte de a-l clăti cu apă caldă.

Superalimente

Alimentele bogate în nutrienți benefice pentru sănătate sunt adesea denumite „super-alimente”. Există multe superalimente care par să prevină ridurile și să stimuleze sănătatea generală. Cercetările din 2019, care au analizat dietele bărbaților și femeilor olandeze mai în vârstă, au descoperit că acei bărbați cu obiceiuri alimentare sănătoase aveau mai puține riduri. În același studiu, femeile care au mâncat mai multe fructe au avut mai puține riduri decât cele care au mâncat mai multă carne și gustări.

Multe superalimente, cum ar fi cele din lista următoare, pot ajuta la reducerea aspectului ridurilor: anghinare, avocado, semințe chia, scorţişoară, albușuri de ou, ghimbir, ovăz, somon, sardine, cartofi dulci, roșii, nuci.

Albuș de ou

În timp ce albușurile de ou ar putea contribui la o mică îmbunătățire a aspectului pielii, membrana subțire care separă albușul de coajă este mai eficientă.

Într-un studiu din 2016, utilizarea unei creme realizate cu membrană de ou a dus la o reducere semnificativă a adâncimii ridurilor și la creșterea producției de colagen, ceea ce face pielea mai netedă și elastică.

Cu toate acestea, persoanele care sunt alergice la ouă ar trebui să evite să le folosească pentru a-și trata ridurile.

Uleiuri esentiale

Aplicarea unor cantități mici de uleiuri esențiale amestecate cu un ulei purtător pe riduri poate ajuta la reducerea acestora. Adesea, uleiurile esențiale sunt aplicate în combinații specifice care vindecă pielea fără a provoca iritații, atâta timp cât sunt diluate cu un ulei purtător.

Uleiurile purtători includ: ulei de migdale, ulei de cocos fracționat, ulei de argan. Iată câteva uleiuri esențiale care pot ajuta la îmbunătățirea aspectului ridurilor atunci când sunt utilizate în diferite combinații cu un purtător: argan, sămânță de morcov, tămâie, mușcată, semințe de struguri, helichrysum, jojoba, lavandă, rodie, Trandafir, rozmarin, lemn de santal.

Unii oameni sunt sensibili la uleiurile esențiale, care sunt foarte concentrate. Înainte de a utiliza un ulei esențial, efectuați un test:

1. Aplicați o cantitate mică pe interiorul încheieturii și așteptați 24 de ore.
2. După 24 de ore, verificați dacă există semne de iritare.

Evitați să îl utilizați dacă aveți înroșire, arsuri sau usturime. Utilizați întotdeauna un ulei purtător atunci când aplicați uleiuri esențiale.

În timp ce cercetările sugerează că există beneficii pentru sănătate, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) nu monitorizează și nu reglementează puritatea sau calitatea uleiurilor esențiale. Este important să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe să utilizați uleiuri esențialei. Faceți întotdeauna un test de înainte de a încerca un ulei esențial nou și diluați orice ulei esențial cu un ulei purtător, astfel încât să nu vă ardă pielea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net