Niacinamida, ingredientul de bază pentru un ten fără riduri

Niacinamida este o formă de vitamina B3, un nutrient esențial organismului, ce contribuie la prevenirea anumitor afecțiuni ale pielii, previne îmbătrânirea prematură și ajută tenul să-și mențină suplețea și aspectul tonic.  

Niacinamida, ingredientul de bază pentru un ten fără riduri
Niacinamida, ingredientul de bază pentru un ten fără riduri

Există cercetări care atestă că vitamina B3 aplicată topic pe piele, sub formă de niacinamida, poate fi un ajutor de nădejde în ceea ce privește păstrarea aspectului tânăr al tenului. 

Ce beneficii oferă niacinamida

În general, niacinamida poate ajuta la construirea proteinelor în piele și la blocarea efectelor radicalilor liberi din piele. 

Citește și Alimente pline de vitamina C pentru durerea în gât, recomandate de nutriționiști

Beneficiile individuale includ:

Imunitate. Niacinamida ajută la formarea cheratinei, un tip de proteină care menține pielea fermă și sănătoasă.

Protejează bariera de sebum. Niacinamida poate ajuta pielea să crească o barieră de ceramidă (lipidă), care, la rândul său, contribuie la reținerea umidității în straturile epidermei. De aceea pielea pare mai hidratată. Acest lucru este benefic pentru toate tipurile de piele, mai ales dacă aveți eczeme sau pielea matură.

Ameliorează roșeața și petele. Niacinamida reduce inflamația, ceea ce poate ajuta la ameliorarea înroșirii cauzate de eczeme, acnee și alte afecțiuni inflamatorii ale pielii.

Reduce aspectul porilor. Menținerea pielii netede și hidratate poate avea ca beneficiu o reducere naturală a dimensiunii porilor.

Reglează cantitatea de sebum. Niacinimida contribuie, de asemenea, la reglarea cantității de sebum pe care o produc glandele sebacee și poate împiedica glandele producă în exces.

Protejează împotriva daunelor solare. Niacinamida regenerează celulele sănătoase ale pielii, protejându-le de daunele cauzate de razele ultraviolete.

Tratează hiperpigmentarea. Unele cercetări au descoperit că serurile cu concentrații de niacinamidă de maximum 5% pot fi de ajutor în ameliorarea petelor. Acest beneficiu se datorează stimulării producției de colagen.

Reduce liniile fine și ridurile. Cercetările au descoperit, de asemenea, că aceeași concentrație a fost utilă în reducerea anumitor semne cauzate de soare și de înaintarea în vârstă, cum ar fi liniile fine și ridurile.

Protejează împotriva stresului oxidativ. Niacinamida ajută la formarea celulelor în piele, protejându-le de factorii de mediu, cum ar fi lumina soarelui, poluarea și toxine.

Tratează acneea. Niacinamida poate fi utilă pentru acneea severă, în special formele inflamatorii. În timp, este posibil să observați mai puține leziuni și o textura îmbunătățită a pielii.

Cum integrăm vitamina B3 în dietă și în rutina de îngrijire

O dietă echilibrată este cea mai bună modalitate de a obține micronutrienți precum vitamina B3. Ar trebui să luați suplimente numai sub supraveghere medicală pentru a trata deficiența.

Citește și Cât de importantă este vitamina D și 3 mituri despre aceasta

Când vine vorba de sănătatea generală a pielii, este posibil să obțineți unele dintre beneficiile niacinamidei din alimentele pe care le consumați.

Vitamina B-3 se găsește în: ouă, cereale, legume verzi, fasole, peşte, lapte

Cu toate acestea, cea mai bună modalitate de a vă asigura că niacinamida vizează problemele de îngrijire a pielii este să o utilizați local, prin intermediul serurilor, cu o concentrație de maximum 5%. Este important de știut că o concentrație prea mare de niacinamidă poate provoca iritații, în special tenurilor sensibile. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net