Beneficiile pe care sexul le are pentru inimă: „50 de minute de sex pot...”

Ultima actualizare:

Un medic a explicat care sunt beneficiile pe care sexul le are pentru sănătate, în special pentru o inimă sănătoasă. Pe lângă motivele evidente pentru care partenerii merg în dormitor, iată cum reușești să contribui și la o viață sănătoasă, printr-o activitate extrem de...plăcută!

Benefiicile pe care sexul le are pentru inimă Foto: Arhivă
Benefiicile pe care sexul le are pentru inimă Foto: Arhivă

Doctorul Mihail Pautov, care se bucură în mediul online de o comunitate de aproape 160 de mii de urmăritori, le-a explicat acestora care este corelația dintre activitatea sexuală și o inimă sănătoasă. Medicul a oferit 3 beneficii cu care sexul contribuie la o viață sănătoasă!

Nu rata: Cea mai bună poziție sexuală, dezvăluită după o ecografie!

Benefiicile pe care sexul le are pentru inimă

Trei beneficii pe care sexul le are pentru inimă. 1.Sexul scade hipertensiunea arterială. Dacă ești hipertensiv, indiferent dacă ești bărbat sau femeie, după orgasm, după un act sexual, tensiunea arterială scade. Este dovedit în studii și este datorat secrețiilor hormonale, care practic te bombardează după orgasm și te relaxează, inclusiv tensiunea.”, a explicat doctorul.

Încearcă și: Sfaturi 100% pentru bărbați! Vrei să-ți îmbunătățești viața sexuală? Tehnici care te duc în extaz

Scapă de stres cu...sex!

De asemenea, sexul ar avea un impact pozitiv și asupra stresului, chiar și a celui cronic, prin eliberarea oxitocinei în sânge. Acest hormon este eliberat de creier imediat după orgasm, iar efectele sale sunt asemănătoare cu cele are drogului MDMA! Putem spune, astfel, mai în glumă mai în serios, că sexul e ca un drog?

„2. Scade foarte mult stresul cronic. Imediat după orgasm, se eliberează de 5 ori mai multă oxitocină în sânge. Este un hormon care se eliberează în exces și atunci când iei un drog care se numește MDMA. Efectul este aproximativ același.”, a adăugat medicul.

Vezi și: O comunicare bună înseamnă sex de calitate. O viață sexuală împlinită presupune deschidere față de celălalt

Sexul, exercițiu fizic!

Totodată, sexul poate ține și locul exercițiilor fizice. Desigur, pentru o viață sănătoasă și echilibrată, cel mai bine ar fi să le incluzi în programul tău pe ambele.

3. Se pune ca exercițiu fizic, pentru că atunci când faci sex consumi de 5 ori mai multe kilocalorii pe minut decât atunci când stai pe canapea. După cum știți, trebuie să facem 150 de minute de exerciții fizice moderate pe săptămână pentru a avea o inimă sănătoasă. Dacă faci 100 de minute de mișcare și 50 de minute de sex pe săptămână este echivalent cu a face 150 de minute de alergat.”, a conchis doctorul Mihail Pautov.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
click ro jpg
click jpg
57171 jpg
3 avantaje ale amenajării unei anexe din sticlă locuinței tale jpeg
horoscop 17 martie webp
image png
culoare zodii jpg
ciorbă de pui jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net