De ce e ianuarie considerată luna despărțirilor. Atunci apar cele mai multe divorțuri!

Deși cu ea începe o nouă perioadă din calendar, ianurie nu e tocmai o lună „veselă”, așa cum am spera cu toții să ne începem noul an. De multă vreme, ianuarie a fost catalogată drept „luna divorțurilor”, mai mulți experți în relații observând acest lucru.

De ce e ianuarie considerată luna despărțirilor Foto: Pixabay
De ce e ianuarie considerată luna despărțirilor Foto: Pixabay

Se pare că această problemă e pusă pe seama sărbătorilor. Mai exact, oamenii nu vor să divorțeze chiar în perioada care este considerată cea mai frumoasă din an, când familia re reunește, așadar așteaptă până în ianuarie, chiar dacă problemele apar mai devreme.

De ce e ianuarie considerată luna despărțirilor

De asemenea, nimeni nu își dorește să se avânte în noul an cu probleme vechi și relații pe care nu și le doresc, așa că decizia de a pune capăt fix în luna ianuarie este, oarecum, una așteptată. Așadar, aceștia așteaptă să serbeze o ultimă sărbătoare alături de familie, soți și copii unde este cazul, pentru a nu le strica acestora sărbătorile de iarnă, informează Reader’s Digest.

În special, cuplurile cu copii îşi propun să rămână împreună în perioada sărbătorilor, până la sfârşitul anului. Potrivit avocatului Russell I. Marnell, sărbătorile de iarnă duc la o creştere a divorţurilor în luna ianuarie, din mai multe motive.

Nivelul de stres din timpul sărbătorilor de iarnă se dublează din cauza stresului pe care relaţia deja îl conferă şi, acestor cupluri, le este greu să facă faţă cu brio ambelor situaţii. Mulţi oameni iau noi hotărâri de Anul Nou, iar printre aceste hotărâri poate fi şi încheierea unei căsnicii deja toxică”, a explicat el pentru Reader’s Digest.

Alţii pot fi absorbiţi de spiritul sărbătorilor şi de emoţiile de Anul Nou, încât încearcă să salveze relaţia. Însă odată ce „magia” dispare și se „trezesc la realitate”, problemele din viaţa cotidiană încep să iasă la suprafață, iar în cele din urmă se rezolvă la tribunal.

Unii încearcă să rămână împreună, dar când revin la viaţa normală se despart. Un alt motiv pentru care oamenii divorţează în luna ianuarie poate fi reprezentat şi de problemele fiscale‟, a mai spus acesta. 

Despărțirile din luna ianuarie nu reprezintă deloc un mit. Universitatea din Washington a făcut un studiu care arată că numărul mare de divorţuri din luna martie, sunt cele iniţiate în luna ianuarie. Acest lucru se datorează decalajului de câteva luni de la prima întâlnire cu avocatul şi depunerea în istanţă a documentelor legale până la începerea acţiunii de divorţ.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net