De ce este sănătos să dormi lângă persoana iubită? Ce beneficii pentru sănătate aduce?

Probabil că știți deja că este foarte important să dormiți suficient în timpul nopții pentru a vă optimiza sănătatea și bunăstarea. Dar știați dormitul lângă persoana pe care o iubiți înseamnă multe beneficii pentru sănătate?

Cuplu care doarme in pat - pozitii de somn FOTO Shutterstock

Beneficiile dormitului alături de persoana iubită

Dormitul alături de cineva drag are efecte pozitive semnificative. Și nu este vorba doar de beneficii emoționale, este vorba și de beneficii fizice.

Scade tensiunea arterială

Dormitul împreună poate scădea tensiunea arterială, de asemenea poate reduce inflamațiile. Acest lucru se datorează nivelului mai scăzut de cortizol, hormonul stresului. Cortizolul este eliberat de glandele suprarenale ca răspuns la stres, frică sau pericol. Când dormi cu cineva, te simți mai în siguranță, așa că organismul tău nu va elibera cortizol. În plus, dormitul împreună vă poate întări sistemul imunitar.

Adormi mai repede

Uneori, când ești singur, este ușor să te pierzi în propriile gânduri. Și cu toții am trecut prin asta - a te pierde în gândurile tale duce deseori la idei exagerate și la lipsa somnului, implicit. Atunci când dormiți cu un partener, este mai puțin probabil să vă lăsați prins în monologul vostru interior și atunci vă puteți relaxa mai repede și să adormiți.

Te face mai fericit

Atunci când dormiți cu persoana pe care o iubiți în fiecare noapte, corpul dumneavoastră eliberează dopamină, hormonul plăcerii, și serotonină, care este cunoscută sub numele de hormonul fericirii. Dacă ești fericit, iubești persoana alături de care dormi și, bineînțeles, ai salteaua și pernele potrivite pentru un somn bun, vei avea un somn de bună calitate, ceea ce înseamnă, de asemenea, că te vei trezi odihnit și pregătit pentru o zouă zi. Cercetările au dovedit în mod concludent beneficiile dormitului alături de cineva pentru femeile aflate într-o relație solidă și angajată. Acestora li s-a îmbunătățit semnificativ calitatea somnului și au dormit mai mult.

Ai un somn mai profund

De asemenea și timpul petrecut în pat alături de partener vă poate face să aveți un somn mai bun. Un timp de calitatea împreună poate stimula nivelul de estrogen la femei, ceea ce duce la un somn mai profund. Dacă ești aproape de cel pe care îl iubești creierul tău va elibera oxitocina, hormonul iubirii, și serotonina. 

image
image
image
image
image
image
Organizezi un grătar la tine acasă  Iată ce să NU ți lipsească! jpg
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
maxresdefault jpg
horoscop colaj pixabay jpg
zodii muncitoare jpg
restaurant jpg
cafea boabe premium edream jpg
beneficii sparanghel jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net