Ce trebuie să pui peste pieptul de pui, atunci când îl gătești. Va ieși suculent și gustos

Pieptul de pui este unul dintre cele mai simple, versatile, sănătoase și, în același timp, gustoase, ingrediente pe care le putem pregăti. Indiferent de ce condimente vom folosi, sau alături de ce garnituri îl vom servi, pieptul de pui tot va rămâne gustos. Însă, dacă ne dorim ca el chiar să aibă o textură perfectă, trebuie să apelăm la acest truc ingenios!

Pieptul de pui este foarte versatil și sănătos
Pieptul de pui este foarte versatil și sănătos

Este un ingredient care poate fi folosit în nenumărate rețete, alături de mai orice tip de condiment și garnitură. Însă, deși este atât de versatil și sănătos, pieptul de pui poate fi destul de frustrant de pregătit, mai ales pentru cei dintre noi fără prea mare experiență în bucătărie. El este foarte fin, așa că se va deshidrata rapid atunci când îl gătim.

Din acest motiv, gospodinele cu experiență recurg la un anumit truc simplu! Acesta ar trebui să mențină pieptul suculent, așa că textura cărnii va fi mai bună ca niciodată! Iar partea cea mai bună este faptul că acest truc este foarte ușor de pus în practică!

Cum putem pregăti un piept de pui suculent și delicios

Practic, tot ce trebuie să facem este să punem pieptul de pui într-un bol îndeajuns de mare, înainte de a începe să gătim. Apoi, vom acoperi carnea cu apă și vom presăra și puțină sare în lichid. În general, cam un litru de apă ar trebui să fie suficient pentru ca pieptul să fie acoperit complet.

Mai departe, trebuie să lăsăm carnea în acest lichid, vreme de 15 minute. Astfel, ea se va înmuia, iar atunci când o vom găti, va rămâne mult mai suculentă decât în mod obișnuit! Această metodă simplă ne poate ajuta să pregătim un piept de pui mai bun ca oricând!

Tot ce ne trebuie este apă și sare

Un alt truc neașteptat care ne permite să pregătim un piept de pui mult mai suculent ne sugerează să ungem carnea cu ulei, înainte de a o pregăti! Practic, pieptul ar trebui uns complet cu ulei, iar de abia apoi îl vom putea pune pe grătar, sau în tigaie.

Iar dacă ne dorim ca acesta să aibă un gust chiar și mai intens, după ce l-am uns îl putem condimenta cât mai bine, după gustul fiecăruia dintre noi. Astfel, vom putea pregăti o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
hands 1851218 1280 jpg
1753431450 gPQ1 jpg
zodii, foto shutterstock jpg
BeFunky collage   2025 07 28T111139 288 jpg
cuplu, foto shutterstock jpg
zodii zodie horoscop istock jpg
salata de rosii jpeg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net