Ce trebuie să pui peste pieptul de pui, atunci când îl gătești. Va ieși suculent și gustos
Pieptul de pui este unul dintre cele mai simple, versatile, sănătoase și, în același timp, gustoase, ingrediente pe care le putem pregăti. Indiferent de ce condimente vom folosi, sau alături de ce garnituri îl vom servi, pieptul de pui tot va rămâne gustos. Însă, dacă ne dorim ca el chiar să aibă o textură perfectă, trebuie să apelăm la acest truc ingenios!

Este un ingredient care poate fi folosit în nenumărate rețete, alături de mai orice tip de condiment și garnitură. Însă, deși este atât de versatil și sănătos, pieptul de pui poate fi destul de frustrant de pregătit, mai ales pentru cei dintre noi fără prea mare experiență în bucătărie. El este foarte fin, așa că se va deshidrata rapid atunci când îl gătim.
Din acest motiv, gospodinele cu experiență recurg la un anumit truc simplu! Acesta ar trebui să mențină pieptul suculent, așa că textura cărnii va fi mai bună ca niciodată! Iar partea cea mai bună este faptul că acest truc este foarte ușor de pus în practică!
Cum putem pregăti un piept de pui suculent și delicios
Practic, tot ce trebuie să facem este să punem pieptul de pui într-un bol îndeajuns de mare, înainte de a începe să gătim. Apoi, vom acoperi carnea cu apă și vom presăra și puțină sare în lichid. În general, cam un litru de apă ar trebui să fie suficient pentru ca pieptul să fie acoperit complet.
Mai departe, trebuie să lăsăm carnea în acest lichid, vreme de 15 minute. Astfel, ea se va înmuia, iar atunci când o vom găti, va rămâne mult mai suculentă decât în mod obișnuit! Această metodă simplă ne poate ajuta să pregătim un piept de pui mai bun ca oricând!
Tot ce ne trebuie este apă și sare
Un alt truc neașteptat care ne permite să pregătim un piept de pui mult mai suculent ne sugerează să ungem carnea cu ulei, înainte de a o pregăti! Practic, pieptul ar trebui uns complet cu ulei, iar de abia apoi îl vom putea pune pe grătar, sau în tigaie.
Iar dacă ne dorim ca acesta să aibă un gust chiar și mai intens, după ce l-am uns îl putem condimenta cât mai bine, după gustul fiecăruia dintre noi. Astfel, vom putea pregăti o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!