Cea mai căutată băutură răcoritoare de vară a făcut înconjurul internetului. Rețeta tradițională pe care puțini o cunosc

Odată cu sosirea verii, pe lângă delicioasa limonadă și răcoritoarea socată, trandafirata este una dintre băuturile preferate de români. Aromele parfumate te duc cu gândul la copilărie, în special la acele zile petrecute alături de bunici. Iată rețeta tradițională, pe care puțini o cunosc.

Trandafirata se lasă la macerat 2 zile / Sursă foto: Pixabay
Trandafirata se lasă la macerat 2 zile / Sursă foto: Pixabay

Rețeta tradițională de trandafirată

Trandafirata are un gust senzațional și își merită locul de cinste în timpul verii. Deși este o băutură răcoritoare, atunci când este preparată din trandafiri de dulceață, trandafirata devine mult mai răcoritoare. Mai mult, pentru cei care vor să organizeze petreceri alături de familie sau prieteni, aceasta poate fi ușor transformată într-o băutură alcoolică, adăugând gin după gustul fiecăruia.

Ca metodă de preparare, trandafirata este gata în doar 10 minute, însă trebuie să stea la macerat mai multe zile.

Pentru ingrediente aveți nevoie de: 25 de trandafiri de dulceață, 6 litri de apă, 500 de grame de zahăr, 350 de ml suc de lămâie și 2 lămâi tăiate felii.

Secretele pentru o trandafirată perfectă

Primul pas constă în ruperea petalelor de trandafiri și spălatul lor. Apoi, ele trebuie lăsate la scurs, iar între timp, într-un borcan mare se adaugă sucul de lămâie și zahărul. Pentru a se dizolva complet, este necesar să amestecați foarte bine. Ulterior, petalele de trandafir, apa și feliile de lămâie se adaugă în borcan și se amestecă din nou. Unul dintre aspectele importante ale acestei rețete este că după ce ați făcut acest lucru, borcanul trebuie pus într-un loc cald și însorit, de exemplu, la pervaz.

În timpul macerării, lichidul trebuie să respire, așadar, acoperiți borcanul cu o farfurie. Un alt lucru important este că trandafirata trebuie amestecată o dată pe zi, cu ajutorul unei linguri cu coadă lungă. După 2 zile, băutura va fi gata și vă veți putea bucura de ea. Fie o consumați în forma sa originală, fie o puteți combina cu gin și gheață pentru a vă bucura de o băutură alcoolică pe măsură. Indiferent de opțiunea aleasă, potrivit rețeteșivedete.ro, această băutură face furori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Andrei Voica photo 1 jpg
zodia leu jpeg
horoscop 26 martie jpg
horoscop, zodii, stres jpg
zodii noroc jpeg
chiftele pexels jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
ten frumos jpg