Chiftele de post din cartofi fierți la cuptor. Sunt dietetice, se prepară ușor și au un gust demențial

Dacă vrei să mai reduci din porția de carne, azi vei afla cum să prepari cele mai bune chiftele de post din cartofi fierți, la cuptor.

Chiftele de post din cartofi fierți la cuptor.
Chiftele de post din cartofi fierți la cuptor.

Sunt delicioase, dietetice și ușor de digerat, spre deosebire de chiftelele din carne, care pot fi mai grele pentru stomac. În plus, sunt de post, foarte ușor de preparat și economice – nu vei mai folosi jumătate de litru de ulei pentru prăjit!

Ingrediente pentru chiftele de post din cartofi fierți

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru această rețetă pentru chiftele din cartofi fierți:

  • 1 kilogram de cartofi albi
  • 1 ceapă albă
  • 30 ml ulei
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare, piper, cimbru, boia dulce, pudră de usturoi, după gust

Cum se prepară chiftelele de post din cartofi fierți

  1. Curăță cartofii de coajă și taie-i cuburi. Pune-i într-o oală cu apă și un praf de sare. Fierbe aproximativ 30 de minute sau până când furculița pătrunde ușor în ei.
  2. Scurge cartofii și zdrobește-i cu un piure. Adaugă uleiul, ceapa și pătrunjelul tocate mărunt și condimentele preferate. Amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
  3. Modelează bile din compoziție și aplatizează-le ușor. Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4.  Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 200°C și coace timp de 15-20 de minute, până se rumenesc ușor.

Sugestii de servire a chiftelelor din cartofi fierți

Servește chiftelele de post din cartofi fierți:

  • cu sos de roșii
  • cu sos tzatziki (dacă nu ții post)
  • sau simple, ca gustare sănătoasă

Aceste chiftele de post nu sunt doar o alternativă sănătoasă la varianta clasică cu carne, ci și o modalitate excelentă de a introduce mai multe legume în alimentație. Poți experimenta cu adaos de morcov ras, dovlecel sau ciuperci, care vor aduce aromă și suculență fără a încărca preparatul.

Pentru cei care doresc să obțină o textură și mai crocantă, se poate presăra puțin pesmet deasupra fiecărei chiftele înainte de coacere. Astfel, exteriorul va fi ușor rumenit și apetisant, păstrând în același timp interiorul moale și pufos.

În plus, aceste chiftele se pot prepara în cantități mai mari și păstra la frigider sau congelator. Astfel, vei avea întotdeauna o gustare rapidă, sănătoasă și gustoasă, perfectă pentru zilele ocupate sau pentru mesele planificate în avans.

Sunt sățioase, gustoase și ușor de digerat, perfecte pentru o masă de post sau pentru cei care aleg un stil de viață mai dietetic. Poftă bună!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net