Cum să faci cea mai delicioasă baclava. Secretele rețetei vechi de sute de ani a celui mai râvnit desert turcesc

Pe 17 noiembrie este sărbătorită la nivel mondial baclavaua, un simbol semnificativ al bogatei moşteniri culturale a Turciei. Așadar, ne-am gândit să îți arătăm cum se prepară cel mai râvnit desert turcesc. Reţeta este veche de sute de ani, rămasă neschimbată de atunci. Dar secretele sunt bine păstrate şi în prezent.

Cum să faci cea mai delicioasă baclava / Foto: Shutterstock
Cum să faci cea mai delicioasă baclava / Foto: Shutterstock

Baclavaua este un desert destul de simplu, dar are micile ei secrete dacă vrei să iasă perfect, să crească frumos și să ți se topească în gură. Desertul turcesc are aceeași rețetă de sute de ani. Așadar, cum să o prepari? Foile fine de plăcintă din comerț te ajută să faci cea mai bună baclava și să te bucuri de un desert delicios fără prea mult efort.

Se compune din două foi, cu ulei între fiecare foaie, se întinde foarte bine uleiul. Secretul este să conţină mult ulei. Se face un sirop din zahăr, cu foarte multă lămâie”, a declarat Lamine Senghiul, potrivit Observator.ro.

Ingrediente baclava

- 16 foi subțiri de plăcintă

- 600 g miez de nuci/alune/fistic măcinat fin

- 250 g unt/margarină

- 600 ml apă

- 500 g zahar tos fin

- Sucul de la o lămâie

Mod de preparare

Este bine să începi prin prepararea siropului din 500 gr de zahăr fin la 600 ml de apă. Topești complet zahărul până se leagă siropul și la final se adaugă zeama de lămâie. Apoi, folosește diverse nuci, nu doar miezul de nucă tradițional, pentru a da o aromă cât mai variată prăjiturii. Dar, înainte de a măcina fin toate nucile, este bine să le coci puțin la cuptor și să le lași să se răcească complet.

Fiecare foaie de plăcintă se unge cu ulei, sau unt topit. Se pun câte 7 – 8 foi bine unse la baza tăvii, se presară miezul măcinat de nuci și se pun deasupra alte 7 – 8 foi bine unse fiecare cu unt. La final, deasupra se unge baclavaua cu unt. Nu uita să tai prăjitura în pătrățele înainte de a coace la cuptor.

O coci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute, până se rumenește frumos, apoi torni siropul de zahăr peste baclavaua fierbinte, imediat ce este scoasă. Decorezi fiecare pătrățel cu miez de nucă și scortisoara sau cu fistic și se lasă baclavaua să se răcească la temperatura camerei. Ulterior pui  tava la frigider și se servește a doua zi, când este perfect însiropată și aromată. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net