De ce gospodinele desăvârșite pun un cartof la sarmale. Le face absolut delicioase

Ultima actualizare:

Gospodinele s-au pregătit intens pentru sărbătorile Pascale, astfel că din meniul bucatelor alese nu au putut să lipsească tradiționalele sarmale. Pentru acest preparat, există un truc genial al bucătarilor de excepție pe care toată lumea trebuie să îl știe.

Cartoful ras oferă o aromă bogată sarmalelor / Foto: istock
Cartoful ras oferă o aromă bogată sarmalelor / Foto: istock

Ingredientul secret pentru cele mai gustoase sarmale

Pentru a obține cele mai delicioase sarmale, trebuie să adaugi un ingredient secret. Este vorba despre cartoful ras, care oferă o aromă bogată și un gust intens preparatului tradițional. De asemenea, puțină pâine înmuiată în apă și stoarsă are un efect minunat asupra sarmalelor. Puteți apela la acest truc și în cazul în care vreți să gătiți sarmale de post.

Metoda de preparare este extrem de simplă. Tot ce trebuie să faci este să compui un amestec dintr-un kilogram de carne tocată, o ceașcă de orez, trei cepe potrivite și puțină afumătură.

În cazul în care varza murată este prea sărată, cartoful îți va fi de mare ajutor, căci are rolul de a absorbi sarea. De asemenea, dacă îți dorești un preparat asemănător cu cel turcesc, tot ce trebuie să adaugi este mărar, piper și scorțișoară.

Cu ce nu ar trebui să mănânci sarmalele

Cu toții știm că sarmalele se combină adesea cu mămăligă, însă cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic nu recomandă acest lucru. Motivul? Ei bine, se pare că această combinație îngrașă.

„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie.

Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.

Ăsta e adevărul, Sărbătorile nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a spus Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
consum de cafea jpg
dus adobestock jpg
zodiac 600x400 jpeg
raffaello pixabay jpg
horoscop jpg
click ro pexels claudio emanuel 709239809 19287847 jpg
cabanos adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net