De ce gospodinele desăvârșite pun un cartof la sarmale. Le face absolut delicioase
Gospodinele s-au pregătit intens pentru sărbătorile Pascale, astfel că din meniul bucatelor alese nu au putut să lipsească tradiționalele sarmale. Pentru acest preparat, există un truc genial al bucătarilor de excepție pe care toată lumea trebuie să îl știe.

Ingredientul secret pentru cele mai gustoase sarmale
Pentru a obține cele mai delicioase sarmale, trebuie să adaugi un ingredient secret. Este vorba despre cartoful ras, care oferă o aromă bogată și un gust intens preparatului tradițional. De asemenea, puțină pâine înmuiată în apă și stoarsă are un efect minunat asupra sarmalelor. Puteți apela la acest truc și în cazul în care vreți să gătiți sarmale de post.
Metoda de preparare este extrem de simplă. Tot ce trebuie să faci este să compui un amestec dintr-un kilogram de carne tocată, o ceașcă de orez, trei cepe potrivite și puțină afumătură.
În cazul în care varza murată este prea sărată, cartoful îți va fi de mare ajutor, căci are rolul de a absorbi sarea. De asemenea, dacă îți dorești un preparat asemănător cu cel turcesc, tot ce trebuie să adaugi este mărar, piper și scorțișoară.
Cu ce nu ar trebui să mănânci sarmalele
Cu toții știm că sarmalele se combină adesea cu mămăligă, însă cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic nu recomandă acest lucru. Motivul? Ei bine, se pare că această combinație îngrașă.
„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie.
Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.
Ăsta e adevărul, Sărbătorile nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a spus Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.