Desertul din 1955 de care ne vom îndrăgosti pe loc! Cum pregătim ușor budinca de macaroane cu brânză

Este un desert delicios, pe care cu siguranță vom dori să îl pregătim cât mai des. Este vorba despre budinca de macaroane cu brânză, o rețetă veche din țara noastră. Acest preparat este ușor, iar poate că mulți dintre părinții și bunicii noștri vor recunoaște imediat gustul lui unic.

Nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple / foto: IStock
Nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple / foto: IStock

Dacă suntem în căutarea unui desert ușor, dar tradițional, avem noroc! Budinca de macaroane este perfectă pentru asemenea situații, iar partea cea mai bună este faptul că o vom putea preăgti foarte ușor.

Această rețetă era folosită de gospodinele din țara noastră încă din 1955, fiind menționată în volumul „Îndrumătorul bucătarului și cofetarului”. Este un preparat simplu, gustos, de care ne vom îndrăgosti încă de la prima înghițitură.

Nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu avem nevoie decât de câteva ingrediente banale, pe care le vom găsi în mai toate magazinele din țară. Mai precis, este vorba despre 400 de grame de macaroane, trei pahare de apă, puțină sare, trei linguri de brănză de oaie, dar și trei linguri de brânză de vaci.

Pe lângă acestea, ne mai trebuie și trei ouă, două linguri de zahăr, un pahar cu lapte, o lingură de unt, un pahar mic cu pesmet, dar și una, maxim două, linguri de untură. Odată ce avem pregătite toate aceste ingrediente, putem începe să gătim!

Cum pregătim budinca de macaroane

Primul pas pentru a pregăti această rețetă din 1955 este să punem macaroanele la fiert într-un vas suficient de mare, alături de apă cu sare. În același timp, în alt vas, vom amesteca cele două tipuri de brânză, alături de ouă, zahăr și lapte.

Odată ce s-au fiert macaroanele, ele trebuie scurse foarte bine și puse în amestecul de brânză. Mai departe, aceste ingrediente vor trebuie amestecate cu atenție. Totul trebuie pus într-o tavă unsă cu untură, dar și dată cu puțin pesmet.

Pe deasupra bundincii vom adăuga untul topit, iar apoi punem totul la cuptor. Desertul nu trebuie ținut mult pe foc, doar până când se rumenește puțin. La final, vom avea o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Victoria Principal jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banane FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
hummus cu dovleac copt jpeg
image png
horoscop octombrie jpg
zodii norocoase jpg
horoscop 23 septembrue jpeg
Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net