Ingredientul secret pe care trebuie să îl punem în carnea pentru sarmale! Le va da un gust mai bun ca niciodată

Deja începem să ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, iar de pe masa de sărbători nu pot să lipsească niciodată sarmalele tradiționale! Pentru un gust delicios, la fel precum cel din copilăria noastră, este important să nu uităm să folosim acest ingredient secret care trebuie pus în carne!

Sarmalele sunt vedeta bucătăriei românești iarna
Sarmalele sunt vedeta bucătăriei românești iarna

Timpul trece repede, iar în scurt timp va trebui să începem să ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă! Desigur, pe lângă împodobirea bradului și găsitul unor cadouri potrivite, nu putem uita nici de preparatele tradiționale pe care le vom pregăt, în această perioadă.

Iar, fără doar și poate, vedeta bucătăriei românești iarna sunt sarmalele! Iar pentru a pregăti această mâncare delicioasă nu ne trebuie decât carne, sare, puțin orez, ceapă, morcov, ardei, ulei, iar, dacă ne dorim un gust mai intens, câteva bucăți de slănină. Desigur, mai avem nevoie și de varză murată, bulion, cât și de ingredientele pe care mulți români le uită, pătrunjel, cimbru și puțin mărar.

Cum pregătim o mâncare perfectă

Primul pas pentru a pregăti sarmalele este să fierbem apă, iar după ce dă în clocot, să stingem focul și să punem orezul în ea. Apoi, vom mărunți atent legumele, vom strecura orezul, iar apoi vom punea peste el carnea, alături de legume. Totul trebuie amestecat bine, iar, din acest punct, lucrurile devin simple.

Tot ce trebuie să facem este să luăm câte o frunză de varză murată și să punem în ea compoziția. Este important să avem grijă să nu punem prea mult, altfel sarmalele nu se vor forma ușor, iar carnea va ieși prin frunza de varză.

Ingredientul secret pentru sarmale delicioase

Pentru ca sarmalele noastre să aibă un gust delicios, la fel precum cel pe care poate că ni-l amintim din copilărie, este important ca în compoziția cărnii să punem puțin pătrunjel, cimbru, cât și mărar. După ce am rulat sarmalele, vom pune varză murată mărunțită pe fundul unei oale, alături de ciolan afumat, cât și puțină țelină.

După ce am pregătit sarmalele în oală, turnăm apă, însă nu îndeajuns de multă încât să ajungă la „gura” oalei. Sarmalele trebuie să fiarbă la foc mic, iar, în mod obișnuit, este de ajuns să le lăsăm cam o oră și jumătate, însă este posibil să fie nevoie chiar și de mai mult timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner chef florin dumitrescu
AD 4nXfoPkRv8J7FoSbVol h48siZYL yC8UG29tbe5oN2ddngpiB01Vqn27Bqgkm86R1v6 UiEtcWOyTOHOD6pdzQrVK3 H yDSLl0yifmKSL9LPj8 h2f2I8YyKYJvWrIo0N2tPZ5QJg
vin fiert jpg
perioada grea pentru zodii jpg
zodii norocoase webp
snitele istock jpg
Mercur Retrograd, horoscop jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net