Mâncarea a ieșit mai picantă decât ți-ai fi dorit? Un ingredient banal salvează problema

Ultima actualizare:

Astăzi nu ai fost într-o formă excelentă, cu toate că te pricepi la bucătărit starea ta s-a reflectat și în această activitate și ai scăpat mai multe condimente decât ți-ai fi dorit în mâncare. Acum este mult prea picantă pentru gustul tău și pentru a celor dragi. În niciun caz să te gândești să o arunci. Ce este de făcut? Un ingredient banal te va ajuta să-i iei din iuțeală și să salvezi situația. 

Chiar dacă mâncarea a ieșit prea iute, un ingredient o să dreagă greșeala. Foto: Shutterstock.
Chiar dacă mâncarea a ieșit prea iute, un ingredient o să dreagă greșeala. Foto: Shutterstock.

Trucul cel mai util

Acest truc cu cartoful pentru a corecta o mâncare prea picantă este unul dintre cele mai cunoscute și utile. Cartoful, datorită texturii sale și a conținutului de amidon, poate ajuta la absorbția excesului de condimente și la temperarea aromei prea picante. Iată cum puteți aplica acest truc:

Ce trebuie să faci mai exact. Pas cu pas

1. Curățați și tăiați un cartof în bucăți mici sau cuburi mici. Cu cât bucățile sunt mai mici, cu atât vor absorbi condimentele mai eficient.

2. Adăugați bucățile de cartof în mâncarea prea picantă. Amestecați-le bine în sos sau în mâncarea în cauză.

3. Lăsați cartoful să fiarbă împreună cu mâncarea timp de aproximativ 10-15 minute sau până când simțiți că nivelul de picant s-a mai potolit și acum o puteți savura chiar și dvs. fără probleme.

4. După ce ați observat o îmbunătățire în gust și nivelul de picant, puteți scoate bucățile de cartof și aruncați-le sau le puteți păstra pentru altceva, dacă doriți, în funcție de cum preferați.

Pentru ce mâncăruri funcționează

Acest truc funcționează bine pentru multe feluri de mâncare, cum ar fi curry-uri, chili, tocănițe, ciorbe sau oricare alt fel de mâncare care este prea picant pentru gustul dvs. Poate fi util să încercați și să ajustați cantitatea de cartofi adăugați în funcție de gradul de picant al mâncării și de preferințele personale.

image
image
image
image
image
image
zodii horoscop jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Cum sa alegi cel mai potrivit invertor de sudura pentru proiectele tale DIY jpg
despartire iubire partener jpg
peninsula spa jpg jpeg
zodii meteoriti png
Credius click ro jpg
zodii pixabay jpg