Marmeladă italiană de lămâie. Este atât de bună încât vei vrea să o ascunzi de toți ceilalți

Dacă micul dejun obișnuit cu pâine prăjită și unt nu mai pare suficient, această marmeladă italiană de lămâie vine ca un adevărat răsfăț. Aroma sa intensă, echilibrul perfect între dulce și acrișor și parfumul mediteranean transformă orice fel de pâine, biscuiți sau desert într-o experiență memorabilă.

Marmeladă italiană de lămâie.
Marmeladă italiană de lămâie.

Uitați de dulceața cumpărată din magazin. Marmelada italiană de lămâie aduce un strop de Mediterană în farfuria ta, plină de vitamina C și cu o textură catifelată. Ai nevoie doar de lămâi proaspete, zahăr, puțină răbdare și câteva borcane curate. Rezultatul? O marmeladă care se potrivește atât pe pâinea prăjită de dimineață, cât și într-un cheesecake sofisticat, iar sistemul tău imunitar îți va mulțumi discret.

Soare, zahăr și un strop din înțelepciunea bunicii

În Italia, marmelada de lămâie are un loc special în ritualul culinar: întinsă pe pane rustico, servită alături de cafea sau combinată cu o lingură de mascarpone pentru un desert rapid. În sudul Italiei, se folosește și pentru crostate al limone sau amestecată cu iaurt pentru un mic dejun elegant și practic. Este și un cadou clasic, în borcane învelite în pânză cu imprimeu de lămâie Amalfi – un dar cu stil și aromă autentică.

Marmeladă de lămâie

Mese: 12 porții
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gătire: 20-40 minute
Dificultate: ușoară 

Ingrediente

  • 4 lămâi mari
  • 2 căni de zahăr alb
  • 1 cană de apă
  • ½ linguriță extract de vanilie

Instrucțiuni

  1. Spală, usucă și rade coaja lămâilor – vei obține o aură galbenă. Stoarce apoi lămâile și scoate sâmburii.
  2. Într-o oală, combină sucul de lămâie, coaja, zahărul și apa. Amestecă până se dizolvă zahărul. Dacă simți parfumul Coastei Amalfi, ești pe drumul cel bun.
  3. Adu la fierbere, apoi redu focul și lasă să fiarbă la foc mic timp de 30-40 minute, amestecând ocazional, până se formează o textură densă și lucioasă.
  4. Testează consistența: pune o linguriță pe o farfurie rece. Dacă se întărește, marmelada este gata; dacă nu, las-o câteva minute în plus.
  5. Toarnă dulceața fierbinte în borcane sterilizate și închide bine. Lasă să se răcească complet.

De ce o vei adora

Această marmeladă nu este doar o încântare gourmet, ci și un ingredient „funcțional” în bucătărie: stimulează sistemul imunitar, încântă papilele gustative și umple casa cu un parfum care te face să visezi la mare și soare. Fără conservanți, fără artificii inutile, doar dragoste pură pentru lămâie.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net