Negresă de post, rețeta ideală pentru meniul de Paște. Trucul secret pentru un desert spectaculos. VIDEO
Negresă de post cu miere și nuci, o delicatesă pentru toate gusturile. Este ideală atât pentru meniul de sărbători, cât și pentru zilele în care nu ne putem stăpâni pofta de dulce. În plus, această rețetă este inspirată din cea a mamelor și bunicilor noastre. Iată cum se prepară.

Negresa de post cu miere și nuci a făcut furori pe rețelele de socializare, iar gospodinele iscusite deja au salvat-o pentru a o pregăti de Paște. Este ușor de făcut și are o textură pufoasă, un gust unic și o aromă plină de savoare.
Lista de ingrediente:
- 180 g de zahăr
- 500 ml de apă
- 250 ml de ulei
- 600 g de făină
- o linguriță de praf de copt
- 5 linguri de cacao
- 4 linguri de gem/ dulceață (în funcție de preferințe)
- 140 g de nuci
- topping (opțional): miere și nuci mărunțite
Cum se prepară
„Într-un bol mai măricel amestecăm apa cu zahărul. Adăugăm și uleiul. Noi am folosit ulei de prima presă cu arome naturale pentru prăjituri de casă. L-am ales pe cel cu migdale și vanilie.
Nu necesită completare cu alt ulei sau alte esențe. Dăm deoparte și ne ocupăm și de ingredientele uscate: făină, praf de copt și cacao, apoi le adăugăm și pe acestea peste mixul de ingrediente umede.
Important este să le punem treptat, amestecând bine până când obținem un aluat dens și fin. Continuăm cu dulceața, de data aceasta noi am mers pe o dulceață de cireșe, însă puteți folosi ce vreți voi. Ultimele ingrediente: nucile mărunțite. Amestecăm, punem tot aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgăm direct la cuptor (cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 200 de grade, cu ventilație; timp de coacere 35-40 de minute).
Scoatem tava din cuptor, lăsăm puțin să se răcească, apoi ungem prăjitura noastră cu puțină miere și o răsfățăm cu nuci mărunțite. Rezultatul? O adevărată bunătate! Perfectă pentru întreagă familie, de la mic la mare”, se arată în descrierea rețetei publicată pe TikTok.