Nu mai adăuga margarină în piure! Care este ingredientul pe care gospodinele îl foloseau pe timpul lui Ceaușescu

Deja nu ne mai desparte foarte mult timp de începutul Postului Crăciunului, iar mulți credincioși sunt în căutarea unor rețete bune, de care să se bucure în pe timp de post. Iar atunci când vine vorba despre piure, există un truc ingenios folosit de gospodinele din România pe timpul lui Ceaușescu, care dă un gust aparte piureului!

Ceapa călită este ingredientul perfect pentru piureul de post / foto: Freepik
Ceapa călită este ingredientul perfect pentru piureul de post / foto: Freepik

Cu toții cunoaștem bine acest preparat. El este o garnitură de bază pentru nenumărate preparate, iar dacă ne dorim să îl transformăm într-o mâncare ceva mai complexă, există nenumărate ingrediente ce vor schimba complet gustul și aspectul piureului. Însă, el poate avea fi delicios și atunci când mergem în direcția opusă, făcându-l într-un mod cât mai simplu! În plus, această variantă de piure, gătită de gospodine pe timpul lui Ceaușescu, este și de post! Iar cum Postul Crăciunului se apropie cu pași repezi, o astfel de rețetă este foarte bine de știut!

Ceapa este ingredientul secret pentru piureul de post

Evident, pentru ca piureul să fie de post, nu putem pune în el lapte, sau unt. Însă, înainte de Revoluție, gospodinele apelau la un alt ingredient, pentru a da un gust unic acestui preparat: ceapa!

Practic, tot ce trebuie să facem este să fierbem cartofii și să îi pisăm cât mai bine. Între timp, ceapa trebuie tocată cât mai mărunt și pusă la călit în puțin ulei de floarea-soarelui. Odată ce s-a înmuiat în tigaie, ea poate fi adăugată în cartofi! Acum, vom amesteca totul bine, iar la final vom avea un piure delicios, unic, de post!

Putem folosi și usturoi

Dacă nu ne place foarte mult ceapa, sau dacă vrem să mai schimbăm puțin rețeta, putem folosi fără probleme usturoi! În loc de ceapă, vom căli puțin usturoiul, iar apoi îl vom adăuga în cartofi! Iar deasupra putem presăra și diferite ierburi aromatice, după gust.

În general, pentru două persoane, cam 500 de grame de cartofi ar trebui să fie suficiente pentru a pregăti o cantitate sățioasă de piure. Iar în numai câteva minute, vom avea o mâncare simplă, delicioasă, pe care o putem servi fie drept garnitură, fie drept masă principală!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net