Ouă umplute și colorate. Ingredientul secret care transformă rețeta clasică într-un spectacol de culoare și gust. VIDEO
Din meniul de Paște nu pot lipsi ouăle umplute, însă nu vorbim despre rețeta clasică, ci despre una ceva mai deosebită. Iată cum poți transforma clasicele ouă umplute, într-un adevărat spectacol de culoare și gust. Această rețetă a făcut furori pe internet.

Aperitivul este întotdeauna unul dintre cele mai importante felul de mâncare pe mesele de sărbători. În afară de ouăle roșii, de Paște, majoritatea românilor obișnuiesc să includă în meniu ouăle umplute. Totuși, de această dată, o rețetă inedită o întrece pe cea clasică. Iată cum să le faci colorate și pline de savoare.
Ingredientele de care ai nevoie:
- 6 ouă
- o linguriță mică de muștar clasic
- 2 linguri generoase de maioneză
- 2 castraveți în oțet (mai mici)
- o linguriță suc de lămâie
- sare și piper după gust
- câteva frunze de ceapă verde.
Pentru culoare: sfeclă roșie și apă fierbinte
Cum preparăm ouă umplute, colorate
Metoda de preparare este asemănătoare cu ce clasică, însă avem nevoie de câțiva pași în plus.
„Folosim sfeclă roșie pentru a obține o nuanță vibrantă. O decojim, o tăiem felii mai mici și o punem într-un bol - peste ea adăugăm apă fierbinte. Acoperim cu un capac sau o farfurie și o lăsăm cel puțin jumătate de ora la infuzat. Cât timp aceasta stă la infuzat, noi fierbem ouăle, le decojim, le tăiem pe jumătate și le scoatem gălbenușurile.
Scoatem sfeclă roșie, adăugăm albușurile în sucul rezultat și lăsăm deoparte pentru cel puțin jumătate de ora. Umplutură o facem din gălbenușuri, muștar, castraveciori în oțet tocați mărunt, maioneză, suc de lămâie, sare și piper.
Scoatem albușurile colorate, le lăsăm puțin pe un șervețel pentru a se usca și apoi le aranjăm pe un platou. Punem crema de ou într-un pos și umplem toate albușurile. Decorăm cu ceapă verde mărunțită. Rezultatul? Spectacol de culoare și de gust în farfuriile noastre”, se arată în descrierea rețetei publicată pe TikTok.