Piept de porc fraged, cu șorici crocant, gătit la cuptor. Un răsfăț culinar de neuitat

Este unul dintre cele mai simple preparate pe care îl puteți pregăti, însă are un gust delicios, unic și foarte special. Pieptul de porc cu șorici se face la cuptor, iar în numai câteva ore veți avea o mâncare care vă va cuceri încă de la prima înghițitură.

Este o rețetă ușor de pregătit / foto: IStock
Este o rețetă ușor de pregătit / foto: IStock

Această rețetă este una simplă, iar chiar și cei care nu au foarte multă experiență în bucătărie o vor putea pregăti rapid și ușor.

De ce ingrediente este nevoie

Din fericire, această rețetă delicioasă nu este deloc una prea greu de pregătit. Practic, nu va fi nevoie decât de câteva ingrediente simple și ușor de găsit, iar apoi veți putea începe să gătiți.

Mai precis, tot ce trebuie să aveți la îndemână este un kilogram de piept de porc cu șorici, 4 – 5 căței de usturoi, o lingură de sare grunjoasă, o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere, puțin cimbru uscat, iar nu în ultimul rând 200 ml de vin alb. După ce ați pregătit toate aceste ingrediente, veți putea începe să gătiți!

Cum se face pieptul de porc cu șorici

Partea cea mai bună atunci când vine vorba despre această rețetă este faptul că nu sunt foarte mulți pași complicați de urmat, pentru a o pregăti! Practic, potrivit sfaturilor de la bucataras.ro, trebuie să începeți prin a cresta șoriciul în pătrate mici, fără să tăiați carnea. Astfel, el va deveni mult mai crocant și mai gustos la final.

Mai departe, pieptul trebuie frecat foarte bine cu sare și va trebui să insistați cât mai mult asupra șoriciului. Apoi, va trebui să puneți vinul, cimbrul și sarea într-o caserolă și să amestecați bine. Mai departe, în acest vas va fi pus și pieptul de porc, alături de usturoi zdrobit. Caserola trebuie acoperită, iar carnea va fi lăsată la marinat vreme de 2 – 3 ore.

Apoi, pieptul va trebui scos din marinadă și uns cu miere, după care va fi așezat pe o tavă cu șoriciul în sus. Tava trebuie acoperită cu o folie de aluminiu, după care totul se coace vreme de o oră și jumătate, la 160 de grade. Mai departe, trebuie îndepărtată folia, iar focul va fi dat ceva mai tare. Mâncarea trebuie lăsată încă 20 de minute, după care va putea fi servită!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii cu noroc la bani jpeg
horoscop webp
zodii norocoase, foto shutterstock jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
paine jpg
oui orez jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
anxietate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net