Plăcintă cu ceapă verde, un preparat tradițional românesc. Rețeta reinventată care te va cuceri

Plăcinta cu ceapă verde este un preparat tradițional românesc care a cucerit inimile multora datorită simplității și gustului său inconfundabil. Cu ingrediente la îndemână și o rețetă ușor de urmat, această plăcintă reușește să surprindă plăcut chiar și pe cei mai pretențioși gurmanzi. Este perfectă pentru orice ocazie, fie că o servești ca gustare, aperitiv sau fel principal.

Plăcintă cu ceapă verde. Foto: Shutterstock.
Plăcintă cu ceapă verde. Foto: Shutterstock.

Ce ingrediente sunt necesare pentru plăcinta cu ceapă verde

Pentru a pregăti această delicioasă plăcintă cu ceapă verde, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

- 300 g de făină
- 200 ml de apă călduță
- 1 linguriță de sare
- 3 linguri de ulei
- 2 legături mari de ceapă verde
- 200 g de brânză telemea
- 2 ouă
- Pătrunjel proaspăt tocat (opțional)

Cum se prepară această rețetă. Pas cu pas ce trebuie să faci

Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea. Adaugă treptat apa călduță și uleiul, frământând până obții un aluat omogen și elastic. Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l să se odihnească timp de 30 de minute.

Spală și curăță ceapa verde, apoi toac-o mărunt. Într-un bol, amestecă ceapa verde cu brânza telemea sfărâmată, ouăle bătute și, dacă dorești, pătrunjelul tocat.

Împarte aluatul în două părți egale. Întinde fiecare parte într-o foaie subțire, de dimensiunea tăvii pe care o vei folosi. Așază prima foaie de aluat în tava unsă cu puțin ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Distribuie uniform umplutura de ceapă verde și brânză peste aluat. Acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat și presează marginile pentru a sigila plăcinta.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge suprafața plăcintei cu puțin ulei sau cu un ou bătut pentru a obține o crustă aurie și crocantă. Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când devine aurie și rumenă.

Lasă plăcinta să se răcească puțin înainte de a o tăia în bucăți. Servește plăcinta cu ceapă verde caldă sau la temperatura camerei, alături de o salată proaspătă sau iaurt.

Plăcinta cu ceapă verde este o alegere excelentă pentru cei care doresc să se bucure de un preparat simplu, gustos și plin de arome. Cu ingrediente accesibile și o rețetă ușor de urmat, acest preparat te va surprinde plăcut și va deveni cu siguranță unul dintre preferatele tale. Încearcă și tu această rețetă și bucură-te de o delicatesă tradițională reinventată!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
culoare zodii jpg
supa jpg
masca ten jpg
image png
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
image
actualitate.net
image
actualitate.net