Prima zi cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului. Cea mai gustoasă rețetă de păstrăv la cuptor

Pe 21 noiembrie, credincioșii ortodocși sărbătoresc Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, marcând și prima zi cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului 2025. Este momentul perfect pentru a pregăti un păstrăv delicios la cuptor, potrivit pentru masa de prânz sau o cină în familie. Preparatul poate fi savurat alături de mămăligă caldă, mujdei sau legume proaspete.

 Cea mai gustoasă rețetă de păstrăv la cuptor.
Cea mai gustoasă rețetă de păstrăv la cuptor.

De ce să alegi păstrăvul la cuptor

Mulți preferă păstrăvul prăjit, dar varianta la cuptor păstrează suculența cărnii și aroma delicată a peștelui. În plus, această metodă este mai sănătoasă, folosind mai puțin ulei și conservând nutrienții.

Ingrediente pentru păstrăv la cuptor

  • 2 păstrăvi întregi, curați și eviscerați
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie (zeama și feliile)
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • Sare și piper după gust
  • Opțional: cimbru sau mărar pentru aromă

Mod de preparare pas cu pas

  1. Spală bine peștii, apoi unge-i cu ulei de măsline și condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice. Poți introduce în interiorul fiecărui pește felii de lămâie, rondele subțiri de ceapă sau morcov pentru un plus de savoare.
  2. Așază păstrăvii în tavă: Tapetează tava cu hârtie de copt. Așază peștii și legumele alese, precum cartofi, ardei sau roșii, care se vor coace împreună cu peștele, absorbind aromele.
  3. Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune-o în cuptorul preîncălzit la 180–200°C pentru 20-25 de minute. Scoate folia la final pentru a permite rumenirea ușoară a peștelui și a legumelor.
  4. Păstrăvul la cuptor se poate savura alături de mămăligă caldă, mujdei sau orez fiert.

Sfaturi pentru un păstrăv perfect

  • Alege păstrăvi proaspeți, cu carnea fermă și miros plăcut.
  • Nu folosi prea mult ulei; păstrăvul la cuptor se va păstra suculent și aromat.
  • Experimentează cu ierburi aromatice după gust: mărar, cimbru sau pătrunjel proaspăt intensifică aroma.
  • Legumele adăugate în tavă absorb sucul peștelui, făcând preparatul mai gustos și mai nutritiv.

Această rețetă simplă transformă prima zi cu dezlegare la pește într-un adevărat festin pentru întreaga familie, oferind un preparat sănătos, gustos și ușor de realizat.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
BeFunky collage   2025 12 13T153756 943 jpg
ciuperci jpg
barbat canapea telefon istock jpg
profimedia placinta carne cascaval jpeg
horoscop solstitiul de iarna jpg
zodii, foto shutterstock jpg
2025 10 1761057272 36 png
Copy of Poster atractii SM 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net