Ce a gătit Gina Pistol la prima întâlnire cu Smiley! Cu rețeta asta l-a vrăjit

Ultima actualizare:

Click! îți prezintă o rețeta delicioasă a desertului cu care Gina Pistol l-a vrajit pe Smiley la prima întâlnire. Blondina a dezvăluit în cel mai nou episod al podcastului lui Horia Brenciu cum l-a ademenit pe cântăreț în urmă cu șapte ani.

Rețeta delicioasă a desertului cu care Gina Pistol l-a vrajit pe Smiley la prima întâlnire
Rețeta delicioasă a desertului cu care Gina Pistol l-a vrajit pe Smiley la prima întâlnire

Povestea de dragoste dintre Smiley și Gina Pistol a început cu gomboți (găluște cu prune). Vedeta de la Antena 1 a povestit că, după ce i-a trimis o fotografie cu ce mânca, juratului de la Vocea României i s-a făcut o poftă gomboți (găluște cu prune).

„I-am făcut gomboți. A fost prima oară când am făcut gomboți, dar mi-au ieșit atât de buni. El a venit la mine, avusese puțină treabă la studio și a venit la mine.

Am ascultat toate albumele lui Depeche Mode pe youtube și mâncam gomboți. Am stat vreo 3 ore și pe urmă trebuia el să plece. Și a plecat, dar s-a mai întors după aia”, a povestit Gina Pistol în podcastul lui Brenciu.

Rețeta de gomboti cu prune (galuste cu prune) este una veche, de familie. Acesta este un desert ieftin, de sezon, foarte popular în Ardeal și Banat, dar care a devenit iubit și în alte zone ale țării. Mai mult, fără gomboți se pare că nu ar fi apărut pe lumea adorabila Josephine, fețita Ginei Pistol și a lui Smiley.

Rețeta simplă și delicioasă pentru găluște cu prune

Trebuie spus din start că desertul cu care Gina Pistol l-a cucerit pe Smiley este consumat și ca fel principal sau garnitură. Iată ingredientele pentru o 12 gomboți:

Ingrediente:

  • 300 g cartofi  sare  
  • 30 ml ulei  1 ou  
  • 100 g făină  
  • 12 prune mici  
  • 50 g unt  
  • 50 g pesmet  
  • zahăr pudră 
  •  scorţişoară pisată  
  • zahăr vanilat 

Mod de preparare

Prunele se desfac şi se curăţă de sâmburi, apoi se lasă la scurs. În tot acest timp, cartofii se fierb în apă cu sare 30 de minute. După ce sunt gata, se zdrobesc şi se amestecă cu uleiul.

Când compoziţia pentru găluște cu prune s-a răcit, se adaugă făina şi oul. Va trebui să amestați până când se obţine un aluat omogen. Ulterior se împarte în 12 bucăţi.

Se pune pe foc un vas cu 2 litre de apă, în care se adaugă sare. Prunele scurse se acoperă cu aluat. Atenție, va trebui să dați prunele prin făină şi puneți pe rând în apa clocotită, toate găluştele cu prune.

Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10 – 15 minute, cu oala acoperită, apoi se opreşte focul şi se mai lasă în apa fierbinte, acoperite, încă 15 minute. Într-o tigaie încinsă se rumeneşte pesmetul în unt.

Găluştele cu prune fierte se scot din apă şi se lasă la scurs. Apoi se tapetează cu pesmet, se pudrează cu zahăr, scorţişoară şi se pot servi. Rețeta e simplă și delicioasă! Vă mai spunem că prunele au numeroase proprietăți pentru organism. Poftă buna! (Rețetă - Unica).

De unde este originar acest desert

Knedle (din germană knödel, „găluște”), este un fel de mâncare de găluște din aluat de cartofi fierți, umplute cu prune sau caise, originar din Imperiul Austro-Ungar. Aceste desert este foarte popular în țările din Europa Centrală și de Est.

În Ungaria se numesc gombóc sau knédli, în Slovenia - „knedlji”; în Cehia - knedle; în Slovacia - „knedľa”, în Croatia, Polonia si Serbia - knedle; iar în Italia - canederli 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net