Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui! Cum pregătești chiftelele de ciuperci cu cartofi

Deja am intrat și în Postul Paștelui, iar foarte mulți români se află în căutarea unor rețete delicioase pe care să le poată savura în această perioadă perfectă. Din fericire, dacă ne dorim ceva ușor de făcut, dar care să aibă un gust de vis, există o rețetă ideală pe care o putem alege! Este vorba despre chiftelele de ciuperci cu cartofi, pe care le vom putea face ușor!

Este o rețetă perfectă pentru Postul Paștelui
Este o rețetă perfectă pentru Postul Paștelui

Credincioșii din țara noastră deja au intrat în Postul Paștelui, pe care urmează să îl țină până pe data de 19 aprilie. Acesta este considerat a fi cel mai aspru post din timpul anului, motiv pentru care trebuie să avem la îndemână mai multe rețete simple și gustoase, pe care să le putem pregăti în această perioadă.

Iar chiftelele de ciuperci cu cartofi sunt un astfel de preparat perfect pentru post! Ele se vor pregăti rapid și nu au nevoie decât de câteva ingrediente simple și ușor de găsit!

De ce avem nevoie pentru o mâncare delicioasă

Practic, pentru a pregăti aceste chiftele de post ne trebuie 250 de grame de ciuperci proaspete, 500 de grame de cartofi fierți în coajă, o ceapă, doi căței de usturoi, cât și îndeajuns de multă sare și piper. Desigur, pe lista ingredientelor se mai află și jumătate de linguriță de chimen, însă, acesta este doar opțional.

Apoi, mai avem nevoie și de 50 ml de ulei, între două și patru linguri de pesmet, cât și aproximativ o mână de pătrunjel verde, tocat cât mai mărunt. În final, ne mai trebuie și puțin ulei în plus, pentru a modela chiftelele.

Cum pregătim o mâncare simplă de post

Pentru a face aceste chiftele, primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să fierbem cartofii în coajă, alături de două lingurițe de sare. Aceștia trebuie decojiți după ce au fiert, iar apoi vom tăia mărunt ciupercile. Același lucru îl vom face și cu usturoiul, cât și cu cartofii fierți. Mai departe, vom sota ciupercile într-o tigaie, vreme de 4 – 5 minute, folosind numai două linguri de ulei.

Apoi, vom adăuga peste ele usturoiul, condimentele, lăsând totul pe foc până când ceapa devine sticloasă. Mai departe, potrivit savoriurbane.com, punem și cartofii în tigaie și mai lăsăm totul pe foc vreme de 2 – 3 minute.

Amestecul trebuie lăsat să se răcească vreme de 15 minute, după care trebuie să trecem totul prin mașina de tocat. Vom presăra pesmetul și pătrunjelul tocat peste ingrediente, după care lăsăm totul vreme de 5 minute. Mai departe, putem să mai adăugăm sare și piper, iar apoi vom forma chiftelele. Acestea pot fi gătite la friteuză cu aer cald, vreme de 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade. La final, vom avea un preparat delicios, perfect pentru zilele de post!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ssds jpg
Mancare de mazare cu pui  Sursa foto shutterstock 2197313045 jpg
flowers 2162026 1280 jpg
machiaj  sursa foto   Shutterstock jpg
horoscop luna noiembrie click webp
ciorba de pui a la grec pixabay jpg
zodii cu noroc in urmatorii 2 ani jpg
Greseli de curatenie  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net