Salata macedonia, cea mai inedită rețetă de salată de fructe. Ingredientul secret pentru un gust dulce și răcoritor. VIDEO
Atunci când vrei să mănânci sănătos, dar ai și poftă de ceva dulce și nu știi ce variantă ai putea alege, salata macedonia este ideală. Preparată din diverse fructe proaspete, această rețetă este un adevărat deliciu, plină de culoare și un gust unic.

Salata de fructe care a făcut furori pe internet
Cosânzenele gătesc au publicat pe TikTok o nouă rețetă care a făcut furori printre pofticioși. Este vorba despre salata macedonia, preparată din muuulte fructe și puțină miere. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru desertul care cu siguranță va deveni preferatul tău.
- un mango
- o banană
- 2-3 kiwi
- o mână de căpșuni
- două mere (unul verde, unul roșu)
- o pară
- un sfert de ananas
- un ciorchine de strugure
- o portocală
- o mână de afine
- o nectarină
- puteți pune și zmeură, rodie, clementine
- o mână de nuci mărunțite
- dressing: sucul de la o lămâie + o lingură de miere.
Cum se prepară salata macedonia
Primul pas este să spălăm foarte bine fructele, după care să le curățăm de coajă și să le tăiem mărunt. Ne ocupăm apoi de dressingul alcătuit din suc de lămâie și miere, iar opțional adăugăm mentă proaspătă. Amestecăm, strecurăm câteva nuci mărunțite deasupra și lăsăm la rece. Iată rețeta explicată pas cu pas.
„Spălăm bine toate fructele, le curățăm de coajă pe cele care au și le tăiem cuburi cât mai mici - cu cât sunt mai micuțe, cu atât este mai bine, pentru că într-o lingură trebuie să luăm toate fructele. Le punem pe toate într-un bol mare.
Dressingul este format din suc de lămâie și o lingură de miere. Puteți adauga și zahăr dacă vreți. Pentru mai multă savoare, folosiți și câteva frunze de mentă proaspătă. Amestecăm bine și presăram o mâna de nuci mărunțite pe deasupra.
Acoperim cu folie și lăsăm la rece câteva ore astfel încât toate aromele să se combine. Rezultatul? O adevărată bunătate! Merge de minune simplă sau cu un iaurt. Că gustare sau deșert după o masă delicioasă. De păstrat neapărat la rece”, se arată în descrierea rețetei publicată de Cosânzenele Gătesc.