Secretul șnițelor pufoase la exterior și suculente la interior. Preparatul de care te vei îndrăgosti

Ultima actualizare:

Dacă ești un pasionat al bucătăriei și iubești gustul inconfundabil al șnițelelor perfecte, atunci secretul pentru a obține acele delicioase bucate pufoase la exterior și suculente la interior stă într-un ingredient surprinzător: iaurtul. Da, ai auzit bine! Adăugarea a doar două linguri de iaurt la compoziția pentru șnițele face ca carnea să fie extrem de fragedă, creând o experiență culinară de neuitat.

Șnișele. Foto: arhiva.
Șnișele. Foto: arhiva.

Ingredientele necesare pentru șnițele pufoase și gustoase

4 bucăți de piept de pui
2 ouă
2 linguri de iaurt
1 cană de pesmet
1 cană de făină
Sare și piper, după gust
Ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Spală bucățile de piept de pui și tamponează-le cu hârtie de bucătărie pentru a le usca. Bate fiecare bucată de carne cu un ciocan de șnițele pentru a le subția ușor și a le face uniforme.

Într-un bol, amestecă cele două ouă și adaugă cele două linguri de iaurt. Omogenizează bine compoziția până când obții un amestec cremos. Sărează și piperează bucățile de carne după gust.

Într-un alt bol, pregătește pesmetul și făina pentru a putea împăna carnea.

Treci fiecare bucată de pui prin amestecul de iaurt, asigurându-te că fiecare parte este bine acoperită. Apoi, treci bucățile prin amestecul de pesmet și făină, asigurându-te că sunt acoperite uniform.

Încinge uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu. Când uleiul este suficient de fierbinte, prăjește bucățile de pui până devin aurii și crocante pe ambele părți. Scoate șnițelele pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei. Servește-le alături de garnitura ta preferată ori de o salată verde sau într-un sandwich delicios.

De ce iaurtul este cheia pentru șnițele perfecte

Iaurtul, datorită acidității și texturii sale, acționează ca un agent de marinare natural pentru carnea de pui. Acesta frăgezește fibrele, permițându-le să absoarbă umiditatea și să rămână suculente în timpul procesului de prăjire. Rezultatul? Șnițele pufoase și incredibil de gustoase, gata să îți încânte papilele gustative. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ciorbă de pui jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (3) jpg
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net