„Supa norocului”, rețeta inedită a coreenilor. Ce simbolizează fiecare ingredient
Știați că oamenii din Coreea au o rețetă inedită, numită „supa norocului” pe care o consumă ca să aibă succes tot anul? Aceasta este asociată cu tradițiile coreene, în special de Anul Nou Lunar Coreean, cunoscut și sub denumirea de Seollal.

„Supa norocului”, o tradiție uimitoare în Coreea
Supa este numită „Tteokguk” în Coreea și are o semnificație deosebită. Se spune că aceasta aduce noroc, sănătate și prosperitate dacă este consumată înainte de trecerea în Noul An. Iată cum se prepară.
Ingrediente:
-Tteok (găluște din orez) – acestea sunt asociate cu un an în plus de viață.
-carne de vită (sau pui) pentru supă- aceasta simbolizează prosperitatea și abundența
-usturoi pentru un plus de savoare, aromă și protecție împotriva necazurilor
-sos de soia
-sare
-ulei de susan pentru noroc și un gust delicat
-ceapă verde
-ou fiert (opțional) pentru un adaos de protecție și abundență
Cum se prepară „supa norocului” și ce simbolizează fiecare ingredient
Metoda de preparare este foarte simplă. Potrivit Dcnews.ro, fierbem carnea de vită sau de pui într-o oală mare, până când devine fragedă. Putem adăuga ghimbir sau usturoi pentru o aromă mai bogată. Ulterior, adăugăm tteok (găluștele din orez) și le lăsăm la fiert până devin moi.
Condimentăm apoi cu sos de soia, sare și ulei de susan, după care punem usturoiul tocat și ceapa verde. Oul fiert se adaugă tăiat în jumătate, iar la final puțină ceapă verde tocată mărunt pentru un decor deosebit. Important de menționat este faptul că supa se servește fierbinte.
Oul simbolizează norocul, fertilitatea și protecția, găluștele din orez sugerează obținerea unui an în plus de viață, în timp ce carnea de vită sau pui reprezintă prosperitatea. În plus, sosul de soia și uleiul de susan sunt simbolurile norocului. Prin urmare, „supa norocului” nu este doar un preparat gustos, ci și o tradiție cu semnificații și rădăcini culturale, folosită pentru a sărbătorii începutul unui nou an în Coreea.