Trucuri care ajută carnea de miel să se facă mai repede. 5 secrete de care orice bucătăreasă trebuie să țină cont
Numai câteva zile ne mai despart de ziua de Paște, iar cu ocazia acestei sărbători, cei mai mulți dintre noi ne vom bucura de diferite preparate delicioase din carne de miel. Iar înainte de a începe să gătim, este foarte important să știm precis ce trebuie să facem pentru ca mielul să se facă mai repede și să fie mai fraged ca oricând!

Paștele se apropie cu pași repezi, iar în mod tradițional, gospodinele din țara noastră vor pregăti nenumărate preparate delicioase din carne de miel. Însă, chiar dacă mielul are o carne delicioasă, pe care poate că unii dintre noi chiar o consumăm mai des, el poate fi destul de greu de pregătit!
Din acest motiv, este important să știm la ce trucuri ingenioase apelează gospodinele din țara noastră pentru ca mielul să se facă mai repede și să fie mai fraged! Iar poate că cea mai simplă metodă la care putem apela este tăierea cărnii în bucăți cât mai mici! Astfel, mâncarea se va face mai repede și carnea va fi mai gustoasă!
Trucurile folosite de gospodine atunci când pregătesc carnea de miel
O altă metodă ingenioasă este să marinăm carnea înainte de a o găti! Practic, putem apela la un amestec din iaurt, vin, zeamă de lămâie, oțet, usturoi, cât și diferite condimente. Cu ajutorul acestei marinade, carnea va fi mult mai fragedă, mai ales dacă o vom lăsa peste noapte!
Sau, dacă dorim, putem fierbe carnea de miel vreme de 10 – 15 minute, alături de diferite mirodenii, înainte de a o pune la cuptor. Astfel, friptura va fi gata mult mai repede și va fi mai fragedă ca oricând.
Metodele banale la care putem apela și noi
O altă opțiune pe care o avem la dispoziție poate fi utilizarea unei oale cu presiune. Cu ajutorul acesteia, carnea de miel va fi gata mult mai repede decât am crede! O astfel de oală ne va ajuta să gătim mult mai rapid, nu numai friptura de miel, dar și oricare alt tip de rețetă!
Iar, nu în ultimul rând, putem acoperi friptura în cuptor cu o folie de aluminiu. Aburul care se va forma în interior va ajuta friptura să fie gata mult mai repede!