Cum să-ți menții frumusețea naturală prin alimentație. Ce alimente și obiceiuri trebuie evitate

Ultima actualizare:

O veche zicală spune că ești ceea ce mănânci, și chiar este adevărat! Alimentația joacă un rol major în înfățișarea noastră, pornind de la greutate, până la aspectul părului sau al pielii. Dieta ne influențează sănătatea, iar o sănătate precară se reflectă vizual. Atunci când duci un stil de viață sănătos, te simți mai bine și arăți mai bine! Află ce alimente să incluzi în dieta ta și ce produse e bine să eviți pentru a străluci a sănătate și frumusețe!

fulgi de ovaz femeie shutterstock 1495039610 jpg

Așa cum avem grijă de exteriorul nostru și ne preocupăm să mergem la salon și tratamente, la fel trebuie să avem grijă și de interiorul nostru, mai exact e nevoie să acordăm atenție sporită produsele pe care le consumăm.

Citește și: Îngrijirea părului: cum să-l menții sănătos și strălucitor, în 5 pași simpli

Conform unei cercetări din 2020 care a inclus peste 1.700 de pacienți sugerează că o dietă mediteraneană bogată în legume crude și ierburi proaspete, precum și dietele bogate în proteine și soia pot fi folosite drept terapie complemetară pentru alopecie.

În același timp o altă cercetare apărută în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetic sugerează de asemenea, că o dietă bazată pe plante ar putea fi benefică pentru sănătatea și funcția de barieră protectoare a pielii. 

Iată și: Alimentul pe care Kate Middleton îl consumă în fiecare dimineață

Cum îți poti controla frumusețea naturală prin alimentație

Lista alimentelor pe care ar trebui să le consumi cât mai des

Printre alimentele care aduc beneficii semnificative corpului sunt peștii și fructele de mare. Specialiștii recomandă consumul de somon, hering și macro. De altfel, fructele de mare sunt bogate în acizi grași omega-3 și pot fi foarte bune pentru păr și piele deoarece reduc inflamația și roșeața de pe corp.

În plus, reprezintă o sursă bogată de proteine, de vitamina E, un antioxidant puternic, și de biotină care susține producția de cheratină. Stridiile conțin Zinc care ajută la repararea țesuturilor și la creșterea părului.

Mai vezi și: Coafuri moderne pentru păr scurt: inspirație din tendințele actuale

Piele somon jpg

Nucile și semințele de floarea soarelui sunt și ele surse foarte bune de biotină, proteine și vitamina E. Migdalele alături de nuci conțin vitamine E un antioxidant important, care protejează pielea și reduce semnele vizibile de îmbătrânire cum ar fi petele de la soare sau ridurile fine.

Dacă vreți să aveți o piele strălucitoare și niște unghii puternice, e indicat să consumați avocado! Acesta este bogat în grăsimi sănătoase și substanțe nutritive precum vitamina E, vitamina A, vitamina C. Aceasta din urmă conform studiilor ar ajuta la producția de colagen.

Iată și: Cele mai noi tendințe în coafură: cum să te coafezi ca o vedetă

avocado jpg

Pentru păr este indicat consumul de ouă pentru că acestea conțin proteine. Iar proteina din care este alcătuită podoaba capilară este cheratina.

Lista alimentelor și obiceiurilor pe care ar trebui să le eviți

Dacă nu puteți elimina de tot anumite produse care vă pot afecta negativ sănătatea, atunci încercați măcar să le consumați cu moderație. Printre ele se află:

Alcoolul. Acesta deshidratează, iar în urma unui studiu efectuat pe 3.000 de femei de până la 75 de ani a sugerat faptul că un consum excesiv de alcool este asociat cu semnele de îmbătrânire a feței.

Trebuie să vezi și: Rutina de skincare a lui Kate Middleton

Printre ele s-au regăsit umflăturile sub ochi, vizibilitate crescută a vaselor de sânge, riduri accentuate. Astfel, e în regulă să mai bei câte un pahar de vin, însă ai grijă la limite, pentru că un astfel de consum te poate afecta pe toate planurile.

zahar jpg

Tot la categoria băuturi, evitați sucurile și lichidele cu un conținut mare de zahăr pentru că pot spori efectul de îmbătrânire al pielii. Lucru valabil pentru orice dietă bogată în zahăr.

Și alimentele ultraprocesate trebuie evitate pentru că acestea pot duce la inflamații în organism, afectând astfel pielea și unghiile. 

Uite și: Trucuri de frumusețe cu sare pe care nu le știai

sanatate piele 2 FOTO arhiva Adevarul jpg

La toate aceste sfaturi se adaugă desigur recomandarea să dormiți suficiente ore pe noapte și să aveți un program de exerciții sportive prin care să vă mențineți fizicul în formă. Un stil de viață adecvat vă menține atât sănătatea, cât și frumusețea naturală!

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net