Un renumit medic din Japonia dezvăluie secretul longevității. Ce trebuie să mâncăm pentru a trăi mult
Cu toții ne dorim o viață cât mai îndelungată, pe care să o petrecem alături de rude și prieteni. Iar renumitul medic japonez Hiromi Shinya, gastroenterolog și pionier în colonoscopie, oferă mai multe sfaturi importante pentru a preveni bolile cronice și pentru a trăi cât mai mult.

Medicul japonez Hiromi Shinya este cunoscut datorită cărții sale bestseller intitulată „Enzima miracol”, în care spune că secretul longevității constă, de fapt, în protejarea „enzimei sursă”, care ar fi esențială pentru funcțiile de bază ale organismului.
Iar potrivit specialistului din Japonia, pentru a ne bucura de o viață cât mai îndelungată, ar fi ideal ca undeva în jur de 85% din dieta noastră să fie formată din legume, fructe, cât și cereale integrale. Acestea oferă corpului nostru enzime și fibre necesare pentru a funcționa într-un mod optim.
Ce fel de alimente trebuie introduse în dieta zilnică
De asemenea, medicul japonez mai spune că numai 15% din alimentele incluse în dieta noastră ar trebui să provină din proteine animale. Iar cel mai indicat ar fi să consumăm pește și carne albă, atunci când vine vorba despre carne.
Potrivit specialistului, ar trebui să consumăm produse precum carnea roșie, lactatele sau produsele procesate cu moderație. De asemenea, medicul spune că zahărul este dăunător pentru intestin și pentru sistemul imunitar.
Hidratarea este foarte importantă
Mai mult decât atât, medicul japonez spune că este foarte important să ne hidratăm suficient de bine de-a lungul zilei. Potrivit acestuia, ar trebui să consumăm cam 1,5 – 2 litri de apă pe zi, dar nu în timpul mesei. De asemenea, odihna și activitățile fizice constante vor fi foarte importante pentru longevitatea noastră.
Astfel de sfaturi pot contribui la un stil de viață mai sănătos, care ne va permite să ne bucurăm de o viață cât mai îndelungată. Iar potrivit mediculi, dieta are un rol foarte important pentru sănătatea noastră, pe care nu trebuie să îl ignorăm. Iar mici modificări atunci când vine vorba despre alimentație pot fi foarte importante pentru longevitate.



































