Adevărul despre averea lui Gunther al IV-lea, un ciobănesc german care a moștenit 347 de milioane de dolari

Ultima actualizare:

Viața celui mai bogat câine din istorie, Gunther al IV-lea, a devenit subiect de documentar. Acesta a deținut un imperiu de 347 de milioane de dolari, moștenit de la tatăl său, Gunther al III-lea. La rândul său, acesta a primit fabuloasa sumă de 124 de milioane de dolari de la stăpâna sa, contesa nemţoaică Karlotta Liebenstein, care în 1992 i-a lăsat câinelui său, singurul moştenitor, întreaga avere, care a fost însă mărită de executorii testamentari.

Noul documentar prezintă în amănunte viața lui Gunther (foto: Netflix)
Noul documentar prezintă în amănunte viața lui Gunther (foto: Netflix)

Citește și: Iată topul celor mai bogate animale-vedetă din lume! Stau domolite și pozează, milioane încasează 

Ei bine, de la 1 februarie, pe Netflix, fost lansat „Gunther's Millions”, un nou documentar care investighează povestea bizară a ciobănescului german a cărui avere îl așeza fără probleme în topul milionarilor lumii. La suprafață, este o poveste fermecătoare despre un câine care trăiește o viață de lux.

Care este adevărata poveste?

Asta e povestea din „Gunther's Millions”, numai că această poveste este într-adevăr prea bună pentru a fi adevărată. De fapt, cu cât sapi mai adânc în acest documentar în patru părți, cu atât îți dai seama că este chiar mai bizar decât ți-ai putea imagina!

Proprietara lui, Karlotta Liebenstein, ar fi fost o contesă germană care a luat decizia de a lăsa averea câinelui ei iubit după ce și-a pierdut fiul de 26 de ani prin sinucidere. Cu atâția bani la dispoziție, Gunther al III-lea (prin intermediul îngrijitorului său, Maurizio Mian) a cumpărat proprietăți imobiliare și s-a despărțit de cei mai frumoși oameni din lume. Firește, a ajuns să cumpere conacul Madonnei din Miami pentru o sumă de 7,5 milioane de dolari. 

În noiembrie 2021, Gunther al VI-lea chiar a apărut pe primele pagini ale ziarelor când ar fi încercat să vândă conacul deținut de Madonna. Proprietatea a fost situată în Biscayne Bay și a intrat pe piață la suma de 31 de milioane de dolari. 

Totul sună prea bine pentru a fi adevărat, și asta pentru că nu este adevărat.

De unde are câinele averea?

Maurizio Mian, un moștenitor farmaceutic și profesor universitar cu o imaginație foarte activă și o încărcătură de aspirații, a venit cu ideea de a lăsa averea familiei sale unui câine pentru a eluda legile fiscale din ce în ce mai restrictive ale Italiei. În calitate de îngrijitor al lui Gunther al III-lea, el a fost responsabil pentru utilizarea banilor pentru a avea grijă de câine, dar lucrurile s-au transformat rapid într-o schemă mai mare și mai bizară decât și-ar fi putut imagina oricine.

Din punct de vedere tehnic, Gunther a moștenit milioane de dolari, dar nu a fost beneficiarul unei contese germane bogate. Întreaga idee de moștenire a fost o schemă de evitare a plății impozitelor pe o sumă mare de bani.

Iată și: Serial foarte popular pe Netflix, anulat! „Acest lucru va dezamăgi milioane de fani” 

Inițial, scopul lui Mian a fost să aibă cei mai frumoși oameni în jurul lui Gunther în orice moment. Anturajul său a inclus întotdeauna bărbați și femei îmbrăcați sumar, care au participat la nevoile lui Gunther. Ei au devenit cunoscuți sub numele de Magnificul Cinci și l-au inclus pe Fabrizio Corona, un actor puternic tatuat, care a scris mai multe cărți despre el însuși pentru că „se crede un zeu”.

Ce scop aveau acești oameni?

Lucrurile au luat o întorsătură categoric bizară atunci când Mian a venit cu ideea de a crea o societate bazată pe iubirea liberă și, ați ghicit, Gunther. Sub supravegherea unui medic și sub principiile călăuzitoare ale celor 13 Porunci ale sale, care includeau sexul, muzica, bogăția, drogurile, dreptul la bucurie, dreptul de a se răni, festivalurile și amuzamentul, Mian a efectuat „cercetări”. Astfel, câinele s-a trezit târât fără voia lui într-o lume a partidelor de sex și a vedetelor porno.

Și nu s-a oprit aici. Deși a fost numit un experiment științific, cu siguranță a dat senzația unui cult, și a mers până la împerecherea planificată între acești cinci „oameni fericiți dovediți științific". Împerecherea planificată, după cum probabil ați ghicit, seamănă îndeaproape cu modul în care câinii sunt crescuți cu atenție pentru a continua liniile de sânge și pentru a crea descendenți perfecți.

Documentarul poate fi urmărit pe Netflix (foto: Netflix)
Documentarul poate fi urmărit pe Netflix (foto: Netflix)

Vezi și: Cele mai tari filme și seriale pe Netflix în ianuarie 2023! Trei pelicule care au rupt topurile 

Declarațiile s-ar putea întoarce împotriva lui

Interesant este că, Maurizio Mian a apărut în „Gunther's Millions” vorbind pe cameră cu regizorul Aurelien Leturgie despre tot ce a făcut. De-a lungul documentarului, Mian se oprește să facă anumite declarații care s-ar putea dovedi – probabil – condamnabile în cazul în care o agenție guvernamentală decide să continue acuzațiile de evaziune fiscală împotriva sa. Dar, în nici un moment, nu-și exprimă remușcările și nici nu dă vreun indiciu că orice a făcut este greșit în vreun fel.

Producătorul executiv Emilie Dumay a vorbit cu New York Post despre filmările cu Mian. „Ni se pare că a existat o călătorie personală mai profundă pentru el. Acestea sunt subiectele pe care le dezvăluim în această serie. Să-l cunoaști pe Maurizio și de ce făcea toate lucrurile pe care le făcea, să spună poveștile și să creeze aceste fantezii”.  

Maurizio Mian trăiește acum și are grijă de Gunther VI, supraveghind stilul de viață generos al câinelui.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
buscu 1 1536x1152 jpeg
image png
Maia Morgenstern jpg
Gabriela lucutar instagram jpg
cristi serb chefi la cutite 4 webp
netflix jpg
netflix pixabay png
cub Pepe botez png
image
actualitate.net
image
actualitate.net