Care este secretul Maiei Morgenstern? Metoda sigură de „refacere” după un rol greu

Maia Morgenstern,  na dintre cele mai apreciate și mai cunoscute actrițe ale generației sale și ale României, a dezvăluit care este modalitatea prin care reușește să-și recapete energia și să se încarce după 40 de ani petrecuți pe scenă. Secretul este unul cât se poate de simplu și eficient.

La 61 de ani, Maia Morgenstern, una dintre cele mai talentate și renumite actrițe ale României, are în spate o carieră impresionantă, care înseamnă 40 de ani petrecuți pe scena de teatru și roluri impresionante în cinematografie, dar și în seriale de prestigiu. 

De departe, însă, „rolul vieții” rămâne pentru Maia Morgenstern cel al Fecioarei Maria, interpretat magistral de marea noastră actriță în controversatul film regizat de Mel Gibson, „Patimile lui Hristos”, rol care i-a adus recunoașterea internațională. 

Maia Morgenstern: „Mă duc la piaţă, circul cu metroul, dau cu aspiratorul, stau de vorbă, ascult”

Dincolo de scenă însă, marea noastră actriță recunoaște că este un om care își găsește alinarea, dar și puterea și energia de a merge mai departe în lucrurile simple ale vieții de zi cu zi. 

Eu când vreau să-mi recapăt energia, să mai reechilibrez după un rol dificil, mă duc la piaţă! Asta fac, mă duc la piaţă, circul cu metroul, dau cu aspiratorul, stau de vorbă, ascult. 

Şi are grijă viaţa să îmi dea câte un cot. A face faţă realităţii, nu totdeauna plăcute, e un exerciţiu onest de trezire”, a dezvăluit Maia Morgenstern, la Antena 1. 

Marea actriță nu a avut nici pe departe o copilărie ușoară, aceasta fiind marcată de lipsuri și de greutăți. I-a avut, însă, ca exemplu de viață pe părinții ei.

„ Cel mai important sfat cred că a fost îndemnul la respectul de sine, din partea tatălui meu şi fără să o fi conceptualizat, încapsulat, din partea mamei. 

Cât i-ar fi fost de greu, nu am auzit-o pe mama plângându-se niciodată. Găsea soluţii, lua problema de coarnele ei, găsea soluţii şi cânta!

Cred că mama nu a primit de la viaţă atât cât ar fi meritat”, a povestit emoționantă marea actriță, despre copilărie. 

„Rolurile cele mai grele sunt cele care n-au ieşit”

Când vine vorba despre rolul vieții ei, cel din „Patimile lui Hristos", Maia Morgenstern spune că nu a fost nici pe departe cel mai dificil rol al carierei sale. 

“Cel mai greu rol nu a fost cel al Fecioarei Maria! NU! NU! Rolurile cele mai grele sunt cele care n-au ieşit. 

Treaba mea şi treabă multă aici e că trebuie să organizez şi să mi organizez munca foarte bine, şi asta mă ajută grozav, vorbim despre The Passion of Christ ( Patimile lui Hristos) şi vorbesc cu mare bucurie în aramaică, tare greu mi-a fost, şi atunci aveam de lucrat în fiecare moment, nu aveam timp.

 Şi am intuit că va fi o controversă, o să fie scandal mare, şi a fost scandal mare şi am lăsat lucrurile astea în urmă, le-am lăsat atunci imediat. 

Sunt 21 de ani, pentru Dumnezeu. Şi iarăşi mi-am adus aminte cu câtă minuţiozitate, îmi organizam fiecare centimetru de viaţă, fiecare secundă a timpului meu şi atunci laşi victimizarea. Whatever, că e pe englezeşte şi te duci mai departe”, a mai spus Maia, pentru aceeași sursă. 

Maia Morgenstern este directoarea Teatrului Evreiesc de Stat din 2012

Maia, pe numele ei complet Emilia-Maia-Ninel Morgenstern, s-a născut în București, la 1 mai 1962. Părinții săi, Usher și Sara Morgenstern, au fost ambii matematicieni și și-au pus o amprentă puternică asupra formării sale, îndrumându-i primii pași în actorie.

A studiat la Academia de Teatru și Film între 1981 și 1985, la clasa prof. Dem Rădulescu, după care a fost transferată la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, pe care îl și conduce din 2012, dar s-a alăturat și trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” și a avut colaborări și cu alte teatre, atât de stat, cât și private.

Actrița a. avut roluri importante în cinematografie – inclusiv o colaborare impresionantă pentru un film de Hollywood („Patimile lui Hristos”, în regia lui Mel Gibson, 2004) și a fost recompensată cu mai multe premii UNITER (în 1990 și 1995).

Maia are trei copii. Toți îi urmează pasiunea pentru actorie

Maia Morgenstern a fost căsătorită, în perioada 1983-1999, cu actorul Claudiu Istodor (61 de ani), cu care are un băiat, pe Tudor Aaron(38 de ani), și el actor. 

Apoi, actrița a avut o relație cu actorul András István Demeter (53 de ani), relație din care s-a mai născut un copil, Eva Leea Cabiria (21 de ani), care a îmbrățișat și ea aceeași carieră artistică.

Din 2001 până în 2015, artista a fost căsătorită cu medicul primar neurochirurg Dumitru Băltățeanu, împreună cu care mai are o fată, Ana Isadora (19 ani), care și-ar fi dorit inițial să devină psiholog, dar a început și ea studiile de Actorie, în cele din urmă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (3) jpg
FotoJet (2) jpg
mirela vaida colaj facebook jpg
cub bianca dragusanu png
simona patruleasa netflix jpg
televizor telecomanda poza poza d8abfe9070 jpg
Banner Anca Dinicu
banner oana lis png
image
actualitate.net
image
actualitate.net