Ce crede Maia Morgenstern despre Mel Gibson, actorul acuzat în trecut de antisemitism. A lucrat cu el la filmul Patimile lui Hristos

Ultima actualizare:

Patimile lui Hristos" este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate filme, iar pentru noi, românii, este un motiv de mândrie având în vedere că Maia Morgenstern a interpretat-o pe Fecioara Maria. În ciuda succesului, este și un film controversat.

Ce crede Maia Morgenstern despre Mel Gibson
Ce crede Maia Morgenstern despre Mel Gibson

Au trecut 21 de ani de la lansarea producției regizată de Mel Gibson ce reușește să stârnească și astăzi la fel de multe emoții. Un film ce inevitabil te marchează într-un fel sau altul, așa cum a rămas și în sufletul actriței Maia Morgenstern care a fost aleasă să joace rolul Fecioarei Maria. Deși filmul a fost primit cu multe controverse pe atunci, actrița se simte bucuroasă că a luat parte la producția lui.

Vorbesc despre 'The Passion of the Christ' cu mare emoţie, cu bucurie, cu mândrie. Filmul a fost întâmpinat de o adevărată volbură de controverse şi nu ascund faptul că a fost multă suferinţă la vremea aceea, prin întreaga controversă, dar lucrurile s-au aşezat cumva. Rămâne însă bucuria de a fi participat la un asemenea proiect de asemenea anvergură, rămâne bucuria de a fi fost aleasă", spunea Maia Morgenstern în 2022, potrivit Agerpres.

Ce crede Maia Morgenstern despre Mel Gibson

Maia Morgenstern recunoaște că a fost profund impresionată de atitudinea regizorului Mel Gibson. Aceasta a fost uimită de respectul de care dădea dovadă regizorul față de toți oamenii care au fost implicați în producerea filmului. Maia a resimțit acest respect încă de când i s-a propus scenariul: Mel Gibson i-a trimis scenariul, întrebând-o ce părere are și ulterior i s-a propus să joace în film, lucru ce pentru Maia Morgenstern a însemnat un gest de o considerație deosebită.

6 maia morgenstern maria jpg jpeg

Am citit scenariul şi m-a întrebat apoi dacă mi-a plăcut scenariul. Păi dacă mi-ar fi dat să joc şi pisica numărul 3 m-aş fi dus acolo să particip la realizarea filmului. Faptul că mi s-a adresat în felul ăsta, că a fost interesat care este părerea mea, opinia mea, a fost un gest de mare respect, de mare consideraţie.

A tratat fiecare colaborator participant la realizarea filmului, a acestui proiect, cu cel mai mare respect, fie că vorbeam despre tehnicieni, fie că vorbeam despre actori din linia întâi, din linia a doua de unde ar fi fost şi-a tratat colaboratorii cu cel mai mare respect. Am simţit că mă angajez cu tot sufletul, mintea cu toată energia, cu tot ce pot", a spus Maia Morgenstern.

 Scandalul care l-a facut sa nu mai fie dorit la hollywood peste 10 ani

În ciuda acestui fapt, Mel Gibson a fost implicat într-un scandal ce aproape i-a distrus cariera. Acesta a fost acuzat de declarații antisemite, după ce în anul 2006 a fost arestat pentru că a fost găsit sub stare de ebrietate. În acel moment a avut o cădere nervoase în care a făcut o serie de afirmații grave printre care și că „evreii sunt vinovaţi pentru toate războaiele din lume.“

Acesta a declarat că un polițist la filmat pe ascuns, făcând înregistararea publică și profitând de statutul său pentru a face profit. Ulterior după acest incident regizorul a fost marginalizat la Hollywood de nenumărați producători și regizori cu care colaborase, iar o perioadă de ani buni acesta și-a păstrat acest statut. În 2016 regizorul  a declarat că nu mai bea și că i se pare nedrept că oamenii tot mai aduc acel incident în discuție și îl etichetează pe el și tot ce a realizat pe baza unei căderi nervoase după ce consumase alcool.

1 mel gibson jpg jpeg

Niciodată nu am discriminat pe nimeni şi nici nu am făcut lucruri care să susţină o astfel de reputaţie. Şi mi se pare foarte nedrept ca un episod petrecut pe bancheta din spate a unei maşini de poliţie, după opt shoturi duble de tequila, să-mi dicteze viaţa, munca, cariera şi toate convingerile pe care le-am avut şi mi le menţin“, a explicat Mel Gibson.

Mai mult, după acel incident regizorul a transmis o scrisoare în care cerea iertare comunităţii evreieşti. „Nu există nicio scuză şi nici nu ar trebui să existe toleranţă pentru oricine exprimă remarci anti-semite. Vreau să cer scuze tuturor celor din comunitatea evreiască pentru cuvintele vitriolice şi nocive pe care i le-am adresat unui poliţist în noaptea în care am fost arestat. M-am comportat ca o persoană total lipsită de control şi am spus lucruri despre care nu cred că sunt adevărate şi care sunt josnice. Sunt profund ruşinat de tot ce am spus şi cer iertare tuturor celor pe care i-am jignit.“

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net