Ce își dorea Mircea Lucescu în copilărie: „Am visat atât de mult să am și eu aceste 3 lucruri”

Recent, Mircea Lucescu, în vârstă de 79 de ani, unul dintre cei mai titrați antrenori din istoria fotbalului, a fost invitat în podcast-ul „Fain & Simplu”, moderat de către Mihai Morar, unde a abordat mai multe subiecte. „Il Luce” a vorbit despre lucrurile la care visa și și le dorea în copilărie, dar și despre conflictul cu Ilie Balaci, care a avut loc înaintea Campionatului European din 1984.

Ce își dorea Mircea Lucescu în copilărie / foto: arhiva Click!
Ce își dorea Mircea Lucescu în copilărie / foto: arhiva Click!

Mircea Lucescu (79 de ani) este al treilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului. Recent, selecționerul României a vorbit, printre altele, în cadrul podcast-ului „Fain & Simplu”, moderat de Mihai Morar, despre ce își dorea să aibă foarte mult în copilărie.

Eu am mai spus o dată, eu am învățat limba franceză citind niște sasuri în care sua altezza serenissima și în care acțiunea se petrecea peste tot, cu de toate, și cu spionaj, cu multe. Și te plimbă în toate orașele din lume, una dintre ele s-a petrecut la București, adică și-a imaginat, că nu cred că a fost la București, o fi fost ca turist, și acest personaj principal care era un tip de spion, dar dintr-o familie aristocratică, întotdeauna bea șampanie Dom Perignon, avea un ceas Patek Phillippe la mână și avea un Mercedes.

Eu eram copil, eram cred că clasa a 10-a, a 11-a, și asta mi-am dorit. Am visat atât de mult să am și eu odată aceste trei lucruri”, a dezvăluit Mircea Lucescu, în cadrul podcast-ului „Fain & Simplu”.

De asemenea, selecționerul echipei naționale a vorbit și despre subiectul legat de Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut țara noastră, mărturisind că nu a existat niciun conflict între cei doi:

Ce a spus Mircea Lucescu despre conflictul cu Ilie Balaci

„Nu a fost un conflict cu el. De ce conflict? Dacă ar fi fost conflict, nu-l mai aduceam de la…juca în ultimul timp la divizia a treia la FC Olt, nici măcar Scornicești nu era. L-am adus la echipa națională, l-am băgat și într-un meci cu Turcia, meci oficial, pe stadion la Craiova. Craiova care îl scosese, l-a renegat după doi ani. Am cerut conducerii, că aveam nevoie de el. De fapt, și pe el și pe Cămătaru i-am luat mai mult pentru popularitatea lor, că era o perioadă în care Dinamo pierduse din popularitatea de care se bucura cu puțin timp înainte. (...)

L-am adus, i-au dat un grad , o casă în București, am ținut foarte mult la el. Am avut doar o discuție cu el, înainte de Campionatul European din 1984. Am jucat în 1983, vara, un turneu la Paris, cu Paris Saint-Germain, Botafogo și Saint-Etienne, și l-am câștigat. Atunci am avut cu el o problemă, că a driblat pe toată lumea, poarta goală, trebuia să dea pasă, dar a pierdut mingea.

Era un turneu pe care voiam să îl câștigam, pentru c voiam să impunem imaginea României în conștiința publicului de acolo și aveam nevoie de rezultat.

La pauză, m-am supărat pe el, i-am reproșat mai agresiv și el a răspuns ceva. Regret și acum că am făcut asta. A intrat în teren și s-a accidentat. A fost primul lui accident. După care s-a refăcut greu. Am fost la Ștefan Andrei să îl rog să ajungă în străinătate și altcineva nu i-a dat voie că zice «Nu avem și noi doctori foarte buni?».

Si l-au operat la Craiova, i-au tăiat ligamentele. A durat șase luni până când și-a revenit și într-un meci la Baia Mare, în februarie, s-a reaccidentat și nu și-a mai revenit”, a mai spus Micea Lucescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
cornel de la insula iubirii vorbeste despre speak si ristei jpg
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
Banner Dan Negru
cornel insula iubirii colaj instagram jpg
Insula Iubirii 3 jpg
alin oprea medana larisa uta jpg
radu stoicescu colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net