Cel mai așteptat film al anului vine în luna octombrie. Are doi actori legendari și se va bate pe Oscaruri cu Oppenheimer

Cel mai așteptat film al anului vine în luna octombrie. E o adevărată surpriză cinematografică din partea lui Martin Scorsese. Pe 20 octombrie, studiourile Apple vor lansa în cinematografe filmul regizat de Scorsese, în care Leonardo DiCaprio și Lily Gladstone au rolurile principale. Debutul pe platforma de streaming Apple TV+ va avea loc ulterior, la o dată care încă nu a fost stabilită. Filmul se va bate pe Oscaruri cu „Oppenheimer”.

Cel mai așteptat film al anului vine în luna octombrie
Cel mai așteptat film al anului vine în luna octombrie

Cel mai așteptat film al anului vine în luna octombrie

Filmul, o adaptare a cărții omonime din 2017 a jurnalistului David Grann, „Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and The Birth of the FBI”, tratează seci de asasinate ale tribului Osage din Oklahoma uciși în anii 1920 în Oklahoma.

Martin Scorsese și Robert De Niro fac din nou echipă
Martin Scorsese și Robert De Niro fac din nou echipă

Producția a avut premiera mondială pe 20 mai 2023, la Festivalul de Film de la Cannes, unde a fost proiectat în afara competiției, și care a ridicat tot publicul în picioare primind ovații timp de 9 minute!

Povestea din spatele filmului în care joacă Leonardo DiCaprio

Killers of the Flower Moon spune povestea unei serii de crime susținute de coloniștii albi împotriva șaizeci de membri ai tribului Osage, o națiune foarte bogată, între anii 1921 și 1925. În a doua parte a secolului al XIX-lea, tribul indian Osage din Oklahoma a primit dreptul de a profita de pe urma uriașelor zăcăminte de petrol descoperite pe acest teritoriu.

Zecile de milioane de dolari pe care poporul Osage le-a câștigat pe cont propriu au făcut ca aceștia să fie considerați drept una dintre cele mai bogate națiuni din lume. Bogăția a făcut ca guvernul federal să se enerveze într-atât de mult încât a numit gardieni caucazieni care să „asiste" în gestionarea financiară și a provocat o invidie criminală în rândul altor comunități care nu reușiseră să se îmbogățească la fel de mult. 

Până în 1921, aceste sentimente au dus la violență, până în punctul în care cadavrul unei femei bogate din Osage a fost găsit în pădure. Până în 1925, cel puțin șaizeci de membri bogați ai tribului Osage au murit. FBI-ul s-a implicat în anchetă și a fost condus de agentul Tom White, care descoperă un complot complex al boierului local William Hale pentru a obține controlul asupra petrolului Osage. Hale îl convinsese chiar și pe nepotul său Ernest Burkhart să se căsătorească cu Mollie Kile, o femeie nativă Osage, pentru a avea dreptul la pământ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
netflix pixabay jpg
image png
netflix pixabay jpg
carmen tanase colaj instagram jpg
posturi tv digi facebook sipixabay jpg
banner asia express png
cosmin seleși batem palma 4 jpg
vinovati de iubire instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net