Cel mai bun film de la Cannes 2023! Marele premiu Palme d'Or, câștigat de regizoarea Justine Triet

Cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes s-a încheiat, sâmbătă, 27 mai, cu decernarea Palme d'or. Marele trofeu a fost câștigat de regizoarea franceză Justine Triet, cu filmul „Anatomy of a Fall”. Triet a devinit a treia femeie regizor care câștigă prestigiosul premiu, scrie adevărul.ro.

Justine Triet a câștigat Palme d'Or Foto: AP
Justine Triet a câștigat Palme d'Or Foto: AP

Palme d’or a fost obținut de Justine Triet

Palme d’or Trofeul Festivalului de Film de la Cannes 2023 a fost câștigat de filmul „Anatomy of a Fall”, de Justine Triet, un mystery thriller judiciar despre relațiile de cuplu care se erodează și autodistrug

Justine Triet este a treia femeie care obține trofeul Palme d’or, în istoria festivalului, după Jane Campion (1993, „The Piano”) și Julia Ducournau (2021, Titane).

Palme d'Or a fost înmânat de actriţa Jane Fonda, cunoscută pentru angajamentele sale militante.

Marele Premiu a fost acordat de doi regizori legendari, Quentin Tarantino şi Roger Corman, în vârstă de 97 de ani, unul dintre decanii cinematografiei americane.

Gazda ceremoniei a fost actriţa franceză Chiara Mastroianni.

Grand Prix

Premiul a fost câștigat de „The Zone of Interest”, drama despre Holocaust a regizorului britanic Jonathan Glazer. Filmul era considerat printre favorite pentru trofeul festivalului, Palme d’or.

„The Zone of Interest” pleacă de la romanul omonim al lui Martin Amis din 2014, dar păstrează foarte vag coordonatele poveștii.

Cel mai bun regizor

Trofeul a fost acordat regizorului Tran Anh Hùng pentru pelicula „La Passion de Dodin Bouffant” în care joacă Juliette Binoche și Benoît Magimel. 

Cine au fost jurații

Juriul, prezidat de Ruben Ostlund, i-a inclus pe: actorul american Paul Dano ("The Fabelmans", "There Will Be Blood"), compatrioata sa Brie Larson ("Captain Marvel"), regizoarea franceză Julia Ducournau (Palme d'Or în 2021 pentru "Titane"), regizorul argentinian Damian Szifron, scenaristul și regizorul Atiq Rahimi, regizoarea și scenarista din Zambia Rungano Nyoni, actorul francez Denis Menochet și scenarista și regizoarea din Maroc Maryam Touzani.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
image
actualitate.net
image
actualitate.net