Netflix are probleme mari. Anunţul pe care urmează să îl facă gigantul de streaming

Ultima actualizare:

Platforma de streaming Netflix nu are un an deloc bun. După ce în aprilie, compania a anunţat că a pierdut un sfert din abonaţi în primul sfert al anului, pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva în ultimul deceniu, acum se pare că Netflix se pregăteşte să mai încaseze o nouă lovitură.

Netflix pierde în continuare abonaţi
Netflix pierde în continuare abonaţi

După pierderea din primele trei luni ale lui 2022, acţiunile Netflix au scăzut dramatic, notează CNN, ceea ce a dus la pierderea a milioarde de dolari pe bursă şi la conciederi massive. Al doilea sfert al anului nu arată mai bine, iar experţii preconizează că gigantul de streaming va anunţa, marţi (19 iulie), că a mai rămas fără alte două milioane de abonaţi în primăvară. Acest anunţ ar putea schimba radical piaţa de streaming, pentru că Netflix e compania care dă tonul în acest domeniu.

Citeşte şi: Nota de plată a serviciilor pe bază de abonament. Cât de mulți bani cheltuim pe toate platformele de entertainment

“Va fi groaznic dacă anunţă că au pierdut mai mult de cele două milioane preconizate”, a declarat un expert, Andrew Hare, care a mai completat că piaţa serviciilor de streaming e suprasaturatată, aşa că investitorii s-ar putea să se orienteze spre alte domenii.

Citeşte şi: Unde au plecat toți utilizatorii Netflix. Cine a profitat din această pierdere

Netflix, parteneriat cu Microsoft pentru a amortiza pierderile

Ceeea ce înseamnă că mai rămâne o singură portiţă de scăpare pentru Netflix: publicitatea. Compania a anunţat deja, pe 13 iulie, că va începe un parteneriat cu Microsoft, care să aducă un plan mai ieftin pentru abonaţi. În ciuda faptului că CEO-ul Netflix, Reed Hastings, s-a opus mult ideii, publicitatea e parte din strategia de a creşte veniturile platformei. Noile planuri tarifare vor fi gata înainte de finalul lui 2022, deşi compania spune că acest proiect e încă în stadiu incipient.

Citeşte şi: Netflix, mai ieftin, dar cu reclame. Compania a bătut palma cu Microsoft

Netflix încearcă să reducă şi posibilitatea ca abonaţii să dea parola contului altor persoane, dar şi să producă mai mult conţinut care să atragă noi oameni. Asta nu va conta însă, cred experţii, dacă numerele prezentate marţi vor fi atât de rele încât valoarea Netflix la bursă scadă şi mai mult.

Citeşte şi: Netflix introduce Category Hub. Toate filmele preferate, într-un singur loc

Cum se mai poate salva Netflix

Însă compania se poate salva şi în alte moduri: poate învinui inflaţia care a atins cote alarmante pentru pierderile masive din ultimele luni, în plus Netflix încă este Numărul 1 pe piaţa de streaming, cu 221,6 milioane de abonaţi. Experţii cred că dacă reprezentaţii Netflix pot veni cu idei bune pentru a atrage investitorii, pierderile companiei nu vor mai fi un impediment neapărat. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile, dar ş ice cifre va anunţa gigantul marţi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
image png
image png
Sanda Ladoși, pe scenă sursa Instagram
vocea romaniei facebook jpg
netflix pixabay jpg
banner theo rose png
image
actualitate.net
image
actualitate.net