Poftiți în casa lui Bilbo Baggins! Iată cât costă o noapte, în satul din «Hobbitul»

Ultima actualizare:

Vești bune pentru fanii seriilor „Stăpânul Inelelor” și „Hobbitul”! Aceștia au ocazia să trăiască precum personajele din filmele lor preferate și să vadă în realitate Comitatul. Satul este situat în regiunea Waikato, Noua Zeelenadă.

Așa arată căsuța de hobbit (Foto: Airbnb)
Așa arată căsuța de hobbit (Foto: Airbnb)

Citește și: FOTO: Cum arată vedetele transformate în elfi, hobiţi şi vrăjitori

Este o ocazie unică pentru fanii seriei

Ți-ai dorit vreodată să ai parte de o aventură, exact ca Bilbo Baggins? Acum o poți face! Pentru prima oară, fanii din întreaga lume pot explora tărâmurile îndepărtate din Pământul de Mijloc, locul fermecător unde locuiesc elfi, hobbiți, oameni, pitici și vrăjitori. Russell Alexander, proprietarul fermei Matamata, i-a invitat pe oaspeți să trăiască precum simpaticul hobbit Bilbo Baggins și să se retragă în Comitat, pentru o ședere de o noapte în Hobbiton, așa cum este prezentat în renumitele trilogii. Amplasat în pășunile pitorești din regiunea Waikato, ferma de 5.000 de metri pătrați și dealurile verzi au o asemănare izbitoare cu satul hobbiților, descris de J. R. R. Tolkien în cărțile care au stat la baza filmelor regizate de Peter Jackson.

Vezi și: A făcut haka în pielea goală. Sesizare penală în cazul actorului Manu Bennett despuiat la Sarmizegetusa

Alexander va găzdui trei sejururi individuale de două nopți pentru patru oaspeți. Costă 10 dolari neozeelandezi (6 dolari americani) – sumă aleasă ca un omagiu adus celei de-a 10-a aniversări a filmului „Hobbitul: O călătorie neașteptată”.  Rezervările pot fi făcute pe site-ul AirBnb începând cu jumătatea lui decembrie, iar sejururile au loc luna aceasta, dar și la începutul lui martie, în limita locurilor disponibile.  Fanii norocoși se vor bucura de un festin la celebrul Green Dragon Inn, de propriul lor al doilea mic dejun (așa cum obișnuiesc să mănânce hobbiții), și de un tur privat în culise.

Oaspeții vor avea parte de o cazare confortabilă peste noapte, organizată de directorul de creație al trilogiilor, Brian Massey, inclusiv un colț de scris potrivit pentru Bilbo Baggins, la The Millhouse. A fost planificat și un banchet de seară în The Green Dragon Inn, cu mâncare pregătită de hobbiți, care include tocană de vită și bere, pui întregi fripți, pâine proaspăt coaptă și multă bere!

Iată și: Sărut pasional între Gandalf și Căpitanul Picard, de față cu toată lumea

Ce reguli a impus proprietarul

Proprietarul are însă o serie de reguli pentru cei care vin în casa lui Bilbo Baggings: „Fără petreceri neașteptate, vă rog – cu excepția cazului în care vă vizitează vrăjitorul Gandalf. Picioarele goale sunt permise, dar trebuie să le ștergeți mai întâi.

Inelele magice sunt permise, dar păstrați-le secrete și în siguranță. Poneiul se poate parca numai la The Green Dragon Inn. Nu vă îndepărtați de casă noaptea, pentru că au fost observați trolli în zonă. Nu aveți voie cu animale de companie, cu excepția lui Pickles, pisica rezidentă din Hobbiton. Nu aveți voie să râdeți niciodată de dragonii vii...Și nu uitați, nu puteți intra pur și simplu în Mordor, dar cu siguranță puteți petrece noaptea în Hobbiton ”.

Te-ar putea interesa și: «Hobbit Land» de România, îngropat de americani

Filmele „Stăpânul Inelelor” și „Hobbitul” au contribuit la creșterea turismului în Noua Zeelandă. Descoperirea magiei din spatele acestor filme rămâne o atracție convingătoare pentru turiști, chiar și după 10 ani de la primul film „Hobbitul”. Toți cei care vizitează Noua Zeelandă ajung, în cele din urmă, în Hobbiton și în locurile unde s-a filmat celebra serie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
spy master PETER VARSICS  (2) (1) jpg
film pixabay jpg
dana budeanu jpg
juriul tcdu webp
netflix pixabay jpg
Telecomanda televizor posturi TV FOTO Unsplash Jonas Leupe jpg
Îndrăgita artistă s-a declarat cucerită de Sri Lanka
Mihaela Bilic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net