5 secrete ale eroinei României în Fed Cup, Irina Begu
Irina Begu, noua eroină a tenisului românesc, cea care prin evoluția ei de azi - a câștigat meciul de simplu cu Silvia Soler Espinosa și a adus apoi, alături de Monica Niculescu, punctul decisiv după meciul de dublu - a calificat România în play-off-ul de promovare în Grupa Mondială I, este o jucătoare care a fost mai puțin expusă reflectoarelor. Click! vă prezintă cinci lucruri mai puțin cunoscute din viața și activitatea ei.
A început tenisul la 4 ani. Irina a început tenisul la 4 ani, în Germania, împreună de mătușa ei, Aura Wagner, fostă jucătoare de tenis. ”Atât m-a bătut la cap că a trebuit să joc cu ea. Ea deja devenise expert în cules mingi, așa că era obișnuită cu terenul. Era foarte ambițioasă și vroia să prindă toate mingile”, a declarat, pentru Click!, mătușa Irinei, Aura Wagner.
Colegă de bancă în gimnaziu cu Sandra Izbasa. În clasele V-VIII, Irina a fost colegă de bancă și, evident, de clasă, cu o altă mare campioană a sportului românesc, Sandra Izbașa. Cele două păstrează legătura și acum.
Mănâncă în special carne de vită. Irina este o mare amatoare de carne de vită. ”Oriunde mă duc, comand carne de vită. Pentru că îmi place foarte mult, dar este și foarte sănătoasă. Cea mai bună am mâncat-o în America de Sud, are un gust special, parcă e alt animal față de cel de aici, din România”, a declarat pentru click.ro Irina.
Culoarea favorită e roz. Culoarea favorită a Irinei este cea roz. Chiar visa, la începutul carierei, să aibă o cameră în această culoare. De altfel, și echipamentul pe care îl poartă are de cele mai multe ori, această culoare pe el.
Are doi antrenori și psiholog personal. Din vara anului 2013, Irina a decis să lucreze cu doi antrenori, ambii foști jucători profesioniști de tenis: Artemon Apostu-Efremov și Adrian Cruciat. De asemenea, are un psiholog personal, cu care face săptămânal sesiuni de stăpânire a emoțiilor, dar și un preparator fizic personal, Marian Lupu.