A albit în poartă, dar nu se predă


    Thierry Omeyer  e o adevărată  legendă a  handbalului  mondial
Thierry Omeyer e o adevărată legendă a handbalului mondial

Naţionala Franţei a câştigat duminică seară al şaselea trofeu suprem în handbalul masculin (33-26 în finala cu Norvegia). La cinci dintre ele, începând din 2001, printre eroii „albaştrilor” s-a numărat portarul Thierry Omeyer.

Sunt deja două decenii de când handbaliştii francezi nu prea au rivali pe semicerc. Practic, la ultimele 12 campionate mondiale, „cocoşii” au luat nu mai puţin de şase medalii de aur (1995, 2001, 2009, 2011, 2015 şi 2017), Franţa confirmându-şi statutul de cea mai puternică naţională din istoria acestui sport. În actuala echipă există un jucător care s-a urcat de cinci ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Este vorba despre legendarul portar Thierry Omeyer, un adevărat „bunic” al handbalului. În 2001, la primul său mare succes, acesta era un tânăr de 24 de ani cu început de chelie, care era doar a treia opţiune între buturile Franţei. Ulterior, Omeyer a devenit titular indiscutabil, iar specialiştii l-au considerat la unison cel mai bun portar din toate timpurile. Acum, deşi a trecut de 40 de ani, iar părul i s-a albit şi i s-a rărit considerabil, Thierry e în continuare la un nivel fenomenal. La Mondialul abia încheiat, Omeyer a fost doar rezervă a lui Vincent Gerard, însă a avut ocazii destule să intre în poartă şi să-şi ajute colegii cu parade de excepţie. 

Inevitabil, francezul a fost întrebat despre planurile de viitor şi despre o posibilă retragere. „Lăsaţi-mă să savurez acest moment”, a răspuns Thierry Omeyer, semn că nu-i exclus să mai atace un titlu mondial, al şaselea, personal, la turneul final din 2019.

simeon stalpnicul png
cub irina margareta nistor png
cub toma caragiu png
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
horoscop bani jpg
cub cristina cioran png
cub horoscop iertare png
Nella Pignatelli webp
image
image
image
image
image
image
Edjouma fcsb cfr cluj jpg
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg