Adversarul lui Bute despre român: ”Credeam că e un tip corect”


    Lucian Bute a câștigat lupta cu Jean Paul Mendy
Lucian Bute a câștigat lupta cu Jean Paul Mendy

Bombă în sportul românesc: Lucian Bute, unul dintre cei mai importanți sportivi români ai ultimilor 10 de ani, a fost depistat pozitiv la un control antidoping făcut după meciul pierdut cu Badou Jack. Americanul nu l-a iertat pe pugilistul român.

"El nu m-ar putea învinge nici dacă ar lua ceva. Am câştigat lupta. Toată lumea a crezut că am câştigat. Nu ar fi trebuit să fie egalitate în primul rând. Să sperăm că ar putea fi schimbată într-o victorie", a spus Jack pentru ESPN.

El a adăgat că dopajul înseamnă înşelătorie şi poate cauza decese în box.

"Este înşelătorie. Asta nu face bine afacerii. Poţi muri în ring. Este rău. Îmi place Bute ca persoană. Este un băiat de treabă, dar nu e bine deloc. Îţi pui viaţa în pericol de fiecare dată când păşeşti pe ring şi adversarul trişează? Poţi muri. Orice se poate întâmpla în box", a afirmat suedezul.

Badou Jack mai spune că nu se aştepta ca Bute să fie depistat pozitiv, pentru că românul i-a părut un tip onest.

"L-am nimerit cu câteva lovituri puternice la corp şi şi-a revenit, ceea ce m-a surpins. Pentru el să revină atât de puternic în ultimele runde, la asta m-am gândit (n.r. - când am auzit că a fost depistat pozitiv). Credeam că e un timp corect. Nu mă aşteptam de la el", a adăugat Jack, în vârstă de 32 de ani.

Preşedintele WBC, Mauricio Sulaima, a anunţat că Lucian Bute ar fi folosit ostarine, substanţă interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Antidoping).

WBC a fost informată despre cazul de dopaj al pugilistului român de către Comisia de box şi wrestling din Washington DC. Comisia îşi va urma propriile regulamente antidoping în acest caz şi se va consulta cu WBC şi al său program pentru un box curat. Alte informaţii vor fi cunoscute în următoarele zile.

Ostarine, cunoscută şi sub numele de enobosarm, este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM), care se află încă în stadiul de dezvoltare. Ea ajută sportivii prin creşterea rezistenţei fizice, acţionând ca steroizii anabolizanţi, dar nu are efectele negative ale acestora.

Din acest motiv, substanţa a fost trecută pe lista celor interzise de către WADA în ianuarie 2008, deşi nu există încă în utilizarea clinică vreun medicament din această clasă. Însă există teste de sânge pentru toate substanţele SARM cunoscute.

Meciul Lucian Bute - Badou Jack, deţinătorul centurii WBC la categoria supermijlocie, a avut loc în 30 aprilie, la Washington, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Partida s-a încheiat la egalitate, după decizia arbitrilor-judecători, astfel că suedezul şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC.

Atunci, decizia arbitrilor de egalitate a fost una contestată, majoritatea specialiştilor fiind de părere că victoria i-a aparţinut suedezului.

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub lensa animat gif
andreea marin
horoscop jpg
cub andrele png
cub Andreea Perju png
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg