Alberto Contador, victorie fără glorie

Ultima actualizare:

Ediţia 2010 a Turului Franţei s-a încheiat. Fără nicio surpriză. Deţinător al titlului, Alberto Contador (Astana) a triumfat pentru a treia oară. Mai greu decât în trecut. Şi cu un avans minim (39 de secunde) în faţa luxemburghezului Andy Schleck (Saxo Bank), cel socotit de toată lumea drept singurul capabil a pune la îndoială victoria spaniolului.

Iată cele mai mici diferenţe dintre câştigător şi al doilea clasat din istoria Turului Franţei:- 8 secunde - 1989: între Greg LeMond şi Laurent Fignon- 23 secunde - 2007: între Alberto Contador şi Cadel Evans- 38 de secunde - 1968: între Jan Janssen şi Hermann Van Spriegel- 39 de secunde - 2010: între Alberto Contador şi Andy Schleck- 40 de secunde - 1987: între Stephen Roche şi Pedro Delgado

Cu un program mai uşor decât altădată, ediţia a 97-a din "Marea Buclă" n-a fost atât de spectaculoasă pe cât se credea - unii spun că un motiv ar fi că s-a "umblat" la traseu şi pentru a-i face pe ciclişti să nu se mai gândească la produsele... ajutătoare. Alţii că valoarea rutierilor nu mai este atât de mare precum a predecesorilor.

Nici măcar etapele din Alpi şi Pirinei n-au oferit o luptă palpitantă între favoriţi. Mai întâi Andy Schleck a luat un avans de 31 de secunde, iar apoi Contador a revenit, trecând în frunte, la opt secunde, însă după ce l-a depăşit pe luxemburghez într-un moment în care acestuia îi căzuse lanţul de la biciletă.

Cel mai ciudat moment din această ediţie a Turului Franţei s-a produs pe ultima căţărare, de pe Tourmalet. Plecaţi în faţa plutonului, Contador şi Schleck s-au tatonat, iar la un moment dat au rulat unul lângă celălalt, stând chiar de vorbă! Contador şi Cavendish, eroi la Paris

Sosirea pe Champs-Elysees, de duminică, i-a avut în prim-plan pe Mark Cavendish şi Alberto Contador. Primul a câştigat etapa a 10-a, celălalt s-a impus în cea mai dificilă cursă de şosea din ciclismul internaţional.

Indiscutabil, Cavendish a fost cel mai bun sprinter din "Marea Buclă" şi anul acesta, la fel ca în 2008, deşi tricoul verde i-a revenit, graţie clasamentului pe puncte, italianului Alessandro Petacchi. Britanicul a obţinut victoria cu numărul 15 în Le Tour, cinci dintre ele fiind înregistrate anul acesta. Spre deosebire de el, Contador n-a reuşit niciuna, el fiind al şaselea rutier care câştigă cursa fără să se impună nici măcar într-o etapă în cursul respectivei ediţii...  

Tricourile au revenit următorilor ciclişti: GALBEN (general) - Alberto Contador (Astana), ALB (cel mai bun tânăr): Andy Schleck (Saxo Bank), CU BULINE (căţărător): Anthony Charteau (Bbox), VERDE (sprinter) - Alessandro Petacchi (Lampre).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net