Ana Maria Popescu a făcut un pas înainte în amenajarea unei noi săli de scrimă în București

Ultima actualizare:

La revenirea de la Tokyo, acolo unde a cucerit medalia de argint în proba individuală de spadă, Ana Maria Popescu Brânză (37 de ani) și-a prezentat unul dintre obiectivele sale imediate. Și anume, ridicarea unei noi săli de scrimă în București. Deunăzi, stelista a anunțat că proiectul său începe să prindă contur. În ultimii ani, în contextul în care a avut rezultate foarte bune la scrimă, România a intenționat să organizeze o competiție importantă în acest sport, însă s-a lovit mereu de aceeași problemă: lipsa sălilor de concurs.

Ana Maria Popescu a văzut primele schițe cu noua sală de scrimă / Foto: Facebook / Ana Maria Popescu
Ana Maria Popescu a văzut primele schițe cu noua sală de scrimă / Foto: Facebook / Ana Maria Popescu

În august trecut, Ana Maria rostea următoarele fraze: “Sala de scrimă "Ana Pascu" din Floreasca este deja neîncăpătoare. Ne-am propus să construim o sală! Este următorul meu obiectiv, unul foarte ambiţios. Şi ştiu că o să-mi fie mai greu decât mi-a fost vreodată, dar dacă ne dorim cu adevărat, vom face tot ce ține de noi pentru a reuşi. Dacă va fi nevoie să ne suflecăm mânecile să dăm cu lavabilă sau să punem cărămidă peste cărămidă vom învăţa să facem acest lucru".

Noua sală de scrimă nu poate fi ridicată la Floreasca

Mai apoi, Ana Maria Popescu s-a pus pe treabă. Și efectele încep să se vadă. „Atunci am început să mă gândesc din ce în ce mai des la acest vis şi la ce putem face, eu şi colegii de la Federatia Romana de Scrima, pentru ca el să devină realitate!”, a scris multipla campioană într-o postare pe contul său oficial de Facebook. ”Inițial, ne doream ca acea sală nouă să fie tot în complexul Floreasca, centrul scrimei româneşti de atâta amar de vreme, dar visul ne-a fost curmat încă de la primele informații care ne transmiteau fără urmă de ezitare că acolo nu putem construi! Visam ca cei mici să crească alături de loturile naționale... Recunosc, ne-a cam tăiat din elan, dar pe mine sportul m-a învățat că un campion este acel om care nu renunță. Apoi mi-am amintit cum în urmă cu ceva timp am fost invitată să le vorbesc elevilor de la o şcoală din Sectorul 3 şi la finalul discuției unul dintre copilaşi mi-a spus că îi place scrima... că ar vrea şi el să practice... unde se fac antrenamente?! Iar în secunda aceea am realizat că Floreasca, Ghencea sau Ştefan cel Mare nu sunt chiar în zonă!”.

Ana Maria Popescu a luat legătura cu primarul sectorului 3

În acest context, Ana Maria Popescu a luat legătura cu primarul sectorului 3, Robert Negoiță. ”Nu îl întâlnisem până atunci, dar ştiam că este iubitor de sport, dovadă stau şi bazele sportive în aer liber pe care le găseşti la tot pasul în sectorul 3. Merita să încerc, nu aveam nimic de pierdut, mai ales că refuzuri am mai primit... n-ar fi fost un capăt de țară. După ce am compus un mesaj de 3 rânduri în vreo două zile, am apăsat "send" şi apoi am verificat telefonul din 5 în 5 secunde să văd dacă are baterie, semnal şi tot aşa. Marea surpriză a fost ca în scurt timp să primesc un răspuns şi să fiu invitată pentru o discuție împreună cu echipa. Emoții?! Nici nu vă imaginați! M-am gândit doar că va fi o discuție formală şi vom vedea...”, a scris Ana Maria.

La nici două luni după acea întâlnire, stelista a avut surpriza de a afla că proiectul a prins contur. ”Ei bine, nici două luni mai târziu am văzut, la propriu, planşele pe care le vedeți şi voi în fotografii. N-am cum să pun în cuvinte ce sentimente am trăit în momentul în care am văzut visul în imagini... comparabil cu momentul acela în care reuşeşti să ajungi pe podium şi realizezi că munca ta nu a fost în zadar! Şi cum orice lucru bun cere timp, deşi proiectul a fost aşternut pe hârtie, vor mai fi multe etape de parcurs, dar am toată încrederea că cei în măsură să decidă se vor gândi la cei mici, la nevoia lor de a face mişcare şi la toate beneficiile pe care scrima le poate aduce în viețile lor”.

Noua sală de scrimă ar putea fi amenajată la Școala nr. 195

Potrivit paginii de Facebook a FR de Scrimă, Primăria Sectorului 3 își dorește să amenajeze o sală de scrimă în cadrul Şcolii Nr. 195 - Hamburg, cel mai dezvoltat complex educaţional din Sectorul 3, unde învață peste 2.500 de elevi. Complementar spaţiilor pentru învăţământ, complexul Școlii Nr. 195 din Sectorul 3 dispune şi de unul dintre cele mai moderne complexe sportive, care cuprinde un bazin de înot şi două Săli de sport. Corpul respectiv de clădire are în prezent o construcţie uşoară – teren de sport în aer liber, realizat pe terasa acestuia. „Scrima este un sport care merită să fie practicat de copii deoarece s-a dovedit, prin numeroase studii, că îmbunătățește performanțele școlare crescându-le copiilor atât puterea de concentrare cât și gândirea strategică”, a precizat Roxana Bârlădeanu, secretarul general al Federației Române de Scrimă.

La întâlnirea cu primarul Negoiță a participat și Roxana Bârlădeanu / Foto: Facebook / FR Scrimă
La întâlnirea cu primarul Negoiță a participat și Roxana Bârlădeanu / Foto: Facebook / FR Scrimă

Ana Maria Popescu recunoaște că scrima i-a schimbat viața, i-a dat o viață împlinită şi asta o face să se simtă datoare să facă tot ce îi stă în putere pentru ca şi alți copii să aibă ocazia să îşi aleagă un drum frumos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net