Andy Schleck, la primul tricou galben din carieră

Ultima actualizare:

    Andy Schleck este noul deţinător al tricoului galben
Andy Schleck este noul deţinător al tricoului galben

Luxemburghezul Andy Schleck, rutierul echipei Saxo Bank a preluat pentru prima oară în carieră tricoul galben, după o a noua etapă senzaţională în turul Franţei în care s-a duelat pe căţărarea de la Col de Madeleine cu principalul favorit Alberto Contador.

În etapa care s-a întins pe 204,5 kilometri, între Morzine-Avoriaz şi Saint-Jean-de-Maurienne, cei doi au făcut spectacol pe ultima căţărare, cea mai dificilă de până acum, încercând să scape unul de celălalt şi au sfârşit etapa la sprint, prinzând din urmă grupul de evadaţi care a dus trena pentru majoritatea traseului.

Francezul Sandy Casar, de la FDJ, a câştigat etapa la sprint, însă acesta, alături de ceilalţi rutieri din grupul fruntaş, Damiano Cunego, Luis Leon Sanchez sau Anthony Charteau au fost surprinşi, cu 600 de metri înainte de final, de grupul din care făceau parte Andy Schleck şi Alberto Contador.

Contador şi Schleck, care au ocupat în această ordine, primele două locuri în ediţia 2009 din Marea Buclă, au sosit pe locurile şase şi şapte, cu Schleck având un avantaj la general de 41 de secunde faţă de rivalul său. Cei doi s-au distanţat de urmăritori în clasament, Samuel Sanchez de la Euskadi fiind pe trei, la 2:45 minute, urmat de Denis Menchov la 2:58 de lider.

Lance Armstrong nu a făcut o etapă rea, sosind pe locul 18, la 2:50 de secunde de învingător. Armstrong a plecat din pluton pe Col de Madeleine, după evadarea grupului din care făceau parte Contador şi Schleck şi în urma unui alt grup condus de coechipierul lui Armstrong la Radio Shack, Levi Leipheimer. Septuplul câştigător al Turului se află acum pe locul 31, la peste 15 minute de liderul Andy Schleck.

Fostul lider al clasamentului general, Cadel Evans, a sfârşit etapa în lacrimi, prăbuşindu-se în braţele unui coechipier, după ce a capitulat pe cea mai dură căţărare din acest tur. La kilometrul 25 pe Col de Madeleine, Evans a fost lăsat în urmă după ce ritmul impus de Contador şi Schleck a fost realmente ucigător. Fostul deţinător al tricoului galben a sosit la peste opt minute de câştigătorul etapei a noua.

Clasamentul etapei a 9-a:1. Sandy Casar (Franţa/FDJ) 5h 38m 10s2. Luis Leon Sanchez (Spania/Caisse d'Epargne) 5h 38m 10s3. Damiano Cunego (Italia/Lampre) 5h 38m 10s4. Christophe Moreau (Franţa/Caisse d'Epargne) +2"5. Anthony Chartreau (Franţa/BBT) +2"6. Alberto Contador (Spania/Astana) same time+2"7. Andy Schleck (Luxemburg/Saxo Bank) +2"8. Samuel Sanchez (Spania/Euskatel) +52"9. Joaquin Rodriguez (Spania/Katusha) +2'07"10. Levi Leipheimer (SUA/RadioShack) +2'07"

Top 5 în clasamentul general:1. Andy Schleck (Luxemburg/Saxo Bank) 43h 35m 41s2. Alberto Contador (Spania/Astana) +41"3. Samuel Sanchez (Spania/Euskatel) +2'45"4. Denis Menchov (Rusia/Rabobank) +2'58"5. Jurgen van den Broeck (Belgia/Omega Pharma-Lotto) +3'31"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net